Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Sivasspor maçı hazırlıklarını milli takıma giden oyuncularından yoksun olarak gerçekleştiren Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, güçlenen rakipleri karşısında mücadele edip yarışabilecek iskelet kadronun temellerini atmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. UEFA Avrupa Ligi’nde ve Spor Toto Süper Lig’de farklı kadrolar deneyerek iskelet oluşturmaya çalışan Güneş, Marc Janko ve Emerson’un takıma katılmasıyla birlikte yeni bir arayış ve sistem çalışması içine girdi.

Elindeki kadro yapısına göre sistem belirleyip takım iskeleti oluşturmaya çalışan tecrübeli teknik adam, elindeki yabancı oyuncu sayısı fazla olsa da kadroda bulunan oyuncuların rahat çalışması ve kendilerini takıma vermeleri adına elinden geleni yapıyor. Hem ekonomik hem de manevi anlamda kadroda yer olan oyuncuların durumlarıyla yakında ilgilenen deneyimli teknik adam, yaşantılarını da gözlemliyor. Futbolcuların huzurlu bir ortamda çalışması için motive arttırıcı ve şehir ile bütünleşmeleri adına faaliyetler de bulanan Güneş, iskelet kadroda yer alan oyuncuların takımdan ayrılmasıyla birlikte kaybettiği iskeleti yeniden kurarak yarışmacı bir takım kimliği ortaya çıkarmayı hedefliyor.

"ALACAĞIMIZ GALİBİYETLERLE İVME KAZANACAĞIZ"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, elde edecekleri galibiyetlerle ivme kazanacaklarını futbolcularına aktarırken, ligde oynanan futbolun ve oyunun hiç kimseyi tatmin etmediğini ifade etti. Ligde henüz hiçbir şeyin belli olmadığını ve elde edecekleri Sivasspor galibiyetiyle yeni bir ivme kazanacaklarını futbolcularına aktaran deneyimli teknik adam, alacağımız galibiyet hem sizlere hem de camiaya büyük bir moral olarak katkı yapacaktır. Ligde oynanan oyun kimseyi tatmin etmiyor. Sadece bizim takımda değil. Sezon başındaki hızlı ve akıcı futbolu henüz göremedik. O yüzden iyi bir ekip olacağımız herkese göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.