Maçın ardından konuşan A Milli Takım teknik direktörü Şenol Güneş, ilk yarıda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan oyuncu olmamasıyla ilgili gelen soruya,  "Biz oyuncuların kulüplerine bakmadan kendi durumlarına bakarak değerlendirme yapıyoruz. Elimizde bir kadro vardı. Buraya geldiğimizde 9 tane oyuncu arkadaşları eldi. Onlara oyun formatını anlattık. Belki bazılarını acele ettik. Kenan ve Umut’u ilk defa gördük. 

Yediğimiz golde antrenman çalışmasını yaptık. Çıkamadı kaldı, gayet iyi oynamıştı. Benzer pozisyonda oyun içinde beklenmeyen bireysel hatalarımız oldu, top kayıplarımız oldu. Olumsuzlukları konuşuyorum, ama olumlu tarafı daha fazla.. Kimin oynadığı, oynamadığı değil.. Yeni oynayan oyuncular. Dışında kalan bazı arkadaşlar daha var. Onların bir kısmını Özbekistan maçında oynatacağız. 

Hazırlık maçında yeni katılan ve oynamayan oyuncular görmek. Artısı olan eksikti olan. Ondan sonra Fransa İzlanda maçını düşüneceğiz. İyi işleri daha fazla olan, ama hataları olan maç oldu. 

İsteğimiz zaman oyun temposunu arttırdık. Değişiklikten sonra iki oyuncunun sakatlanması değişiklikler sonrası sıkıntı yarattı. Sakatsız bir hazırlık maçı geçermiş istedik” dedi. 

Güneş, FİFA’nın kendisi ile ilgili yaptığı paylaşıma ise, "Bu 3 maçı göredi bıraktık ölçü değil. İyi başlamak iyi devam ettirmek önemli. FİFA sıralamasında yerimizi biliyorsunuz. Süratle ilk 10’lara gitmeliyiz. Her maç kazanılmalı. Hazırlık maçları adı üzerinde hazırlık maçı. FİFA'nın yaptığına teşekkür ediyorum. Bizi var sayıyorlar. Ama bugün yediğimiz gol bize yakışmadı” diye yanıt veren Güneş, sözlerine şu şekilde devam etti: 

“İşi sevdikten sonra her işi önemlidir. Yaptığınız işin rengine şekline bakmadan onu yaşayarak yaptığınızda keyiflidir. Daha önce de çalıştım. Oyuncuların hepsiyle ayrı ayrı ilgilenmek lazım. Oyuncuların birlikte oynaması için bir arada tutmak, biz olgusunu oluşturmak, hedefe yönlendirmek, kulüplerle beraber ilişki kurmak yapacak çok iş var. Daha iyisini istiyorsak, milli takım ayrı bir heyecan ulvi görev”

Güneş,  "Nazım ile Umut beklediğimden iyi gördüm. Hem yürekten oynadılar, hem dikkatliydiler. Bu maçı yüzde yüz ölçü almak istemiyorum. Bu artı işarettir. Bir kadro yapacağız. 23 kişi.. Özbekistan ve diğerlerine 23 .. Bir kaleci çıkması gerekiyor, 8 tane oyuncu çıkması gerekiyor. Önde fazlalık var bunları değerlendireceğiz. İki mevkide oynayan oyuncu avantajdır. Enes’in ufak rahatsızlığı vra. Burak yeni toparlıyor.  Bunun dışında olacak oyuncularda olabilir. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olan bu takıma girebilir. Kafa karışıyor. Yunus’u koyamadım sahaya.. Zeki, Hasan Ali'yi dinlendirmek istemiştim tamam ama öbürlerini koyamadım. Havuzu geniş ama gücü fazla olan oyuncuları öncelik olarak kullanacağım”  dedi.