Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor bu maçın hazırlıklarını sürdürürken, teknik direktör Şenol Güneş ise üst üste alınan kötü sonuçların ardından takımın moral değerlerini yukarı çekmek için yoğun bir çaba harcıyor. Beşiktaş, Burasspor ve Medical Park Antalyaspor maçlarında kaybedilen 8 puanın ardından zirve ile arasındaki puan farkını açan Karadeniz ekibinde bütün hesaplar 3 puan üzerine yapılırken, teknik direktör Şenol Güneş ise yapılan taktik antrenmanlarda farklı arayışlar içine girdi.

Kadronun geniş olmasına rağmen sezon başından beri isteği ilk on biri sahaya sürmekte zorlanan bordo-mavili takımda teknik direktör Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor maçı öncesi farklı arayışlara girerek zorlu maç öncesi takımda değişikliğe gideceğinin sinyalini verdi. Oyuncularıyla yakında ilgilenen ve takımdaki moral değerlerini yükseltmeye çalışan tecrübeli teknik adam futbolcularından daha çok sorumluluk almalarını istedi.
Artık puan kaybetmeye tahammülü olmayan ve farklı kombinasyonlar deneyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bütün riskleri alarak Akhisar Belediyespor karşısında sahaya farklı bir kadro sürmeye hazırlanıyor. Kadroda köklü bir değişiklik yapmayı planlayan deneyimli teknik adam takımın orta sahasını değiştirmenin planlarını yapıyor. Yapılan son taktik antrenmanda ilk on birde denediği isimlerle yakından ilgilenerek sahada uygulamayı düşündüğü oyup planı üzerinde duran Güneş, hücum bölgesinde ise Marc Janko’nun yanına Halil Altıntop’u kullandı.

Savunmada cezalı olan Sol Bamba’nın yerine geçtiğimiz hafta kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyen Mustafa Yumlu’yu kullanan deneyimli teknik adam sağ kanatta ise Zeki Yavru ve Celustka’nın ardından Serkan Balcı oynatmayı planladığı öğrenildi. Savunma hattını Serkan, Giray, Mustafa ve Emerson’dan oluşturmayı planlayan Güneş’in asıl değişikliği orta sahada yapmaya hazırlanıyor. Zokora, Colman, Sapara ve Adrian’ı as takımda kullanan Güneş, ileride ise Halil ve Janko’ya denedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in yapılan taktik çalışmasında Adrian, Colman ve Sapara’yı as takımla denemesi bu oyuncuların yanyana oynayıp oynamayacağı sorusunu akıllara getirdi. Söz konusu oyuncuları ilk kez yan yana oynatma düşüncesi içersin de olan Güneş’in, aynı özelliklere sahip 3 oyuncuyu Akhisar Belediyespor karşısında sahaya sürüp sürmeyeceği merakla beklenmeye başlandı.