Trabzonspor bugünkü idmanında ilginç anlar yaşandı. Trabzonspor oyuncuları Zokora Bamba'ya, 'Benden gençsin fakat seni hızlı koşuda geçerim' diye takılması futbolcuları güldürürken Bamba'yı hırslandırdı. Bamba Zokara'ya idman bitmesine rağmen, "Gel koşalım. Görürsün kim daha hızlı.." diye sahaya fırladı fakat, Teknik Direktör Güneş, ikilinin yarışmasına izin vermedi...

POST CİHAZLI DÜĞÜN
Bu sırada tecrübeli teknik patron Şenol Güneş, basıon mensuplarının bulunduğu kulübenin altına geldi. Kulübenin içerisinde tavana monte edilmiş UFO ısıtıcıları görünce, "Biz sahada üşüyoruz sizin keyfiniz yerinde.." diyerek koyu bir sohbete daldı. Esprilerin havada uçuştuğu sırada Trabzonspor yazarı Cevat Kol ile Yayın Danışmanımız Levent Ustabaşı, Şenol Güneş'e bazı haberlerle ilgili ayrıntılar verdi.

KEYİFLİ SOHBET
Bu sırada ilginç haberlerin de başlıkları konuşulurken düğünlerden konu açıldı. Yayın Danışmanımız Ustabaşı, geçtiğimiz günlerde Trabzon'da bir düğüne post cihazıyla takı takıldığını hatırlatması üzerine Güneş, kahkaha atarak, "O düğün değil iş yerimi açıyor" dedi. Şenol Güneş, daha sonra basın mensupları ile biraz daha keyifli sohbet ettikten sonra soyunma odasına gitti.

GÜNEŞ'İ GÜLDÜREN İŞTE O HABER:
Trabzon'un Yomra ilçesinde Murat Köloğlu (31), bir süre önce nişanlandığı Sema Daniç (25) ile Kurban Bayramı'nın 3. günü yapılan düğünle dünya evine girdi. Düğünün bayram gününe denk gelmesi nedeniyle damadın yakınları 'Kurban Bayramı nedeniyle para sıkıntımız olacak' serzenişinde bulundu. Bunun üzerine de damat Murat Köloğlu, işyerine ait ve kendi hesabına tanımlı POS cihazını da düğün salonuna getirdi. Düğünde takı merasimi yapılırken de birçok davetli genç çifte para ve altın takarken, damadın bir arkadaşı takı işini kredi kartı üzerinden yaptı.

353. MADDE
Konunun medyada yer alması üzerine harekete geçen Trabzon Vergi Dairesi ekipleri, damat Köloğlu'na Vergi Usul Kanunu'nun 353. maddesinin 1. bendine göre 180 lira 'özel usulsüzlük' cezası kesti. Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu olayla ilgili haberler üzerine yaptıkları incelemede, düğünde POS cihazından 50 liralık işlem yapıldığı ve fatura düzenlenmediğini tespit ettiklerini belirtti. POS cihazlarının kredi kartlarından para çekilip ödeme yapılacak hesaba aktarma yapmaya yarayan, satış noktası olarak da tanımlanabilecek makineler olduğunu hatırlatan Yumbul, bankaların firmalarla özel bir sözleşme yaparak POS makinelerini kullandırdığına işaret etti.

50 LİRALIK İŞLEM YAPMIŞ
Yumbul, Bankalararası Kart Merkezi tarafından belirlenen ve bankaları bağlayıcı bulunan ortak hükümlerde, kredi kartlarının üye iş yerlerindeki POS/imprinter cihazlarının sadece alışveriş amaçlı kullanılabileceğine dikkat çekti. Üye iş yeri ortak ve çalışanlarının nakit kredi sağlamak amacıyla kredi kartlarını üye iş yerlerindeki POS/imprinter cihazlarında kullanmalarının kurallara aykırı bir uygulama olduğundan yasaklandığını belirten Yumbul, şöyle devam etti: 'Başkanlığımız, basında çıkan haberleri ihbar kabul etmiştir. Bünyemizde bulunan Vergi Denetim ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne bağlı bir ekibin, söz konusu işletmede yaptığı denetim sonucu düğün günü olan 27 Ekim'de POS makinesinden 50 liralık işlem yapıldığı ve fatura düzenlenmediği tespit edilmiş. Bu tespit sonucunda ilgili işletmeye Vergi Usul Kanunu'nun 353. maddesinin 1 nolu bendine göre 180 lira özel usulsüzlük cezası düzenlenmiştir.'

BAŞIMIZA DERT AÇTIK
Genç damat Murat Köloğlu da espri olsun diye yaptığı bir işin başına dert açtığını söyledi. İddia edildiği gibi POS cihazından yüklü bir çekim yapmadığını belirten Köloğlu, 'Biraz de espri olsun diye bir arkadaşımın kartından 50 lira para çektik. İşin bu boyutlara geleceği aklımdan bile geçmedi. Şaka yapalım derken başımıza dert açtık.' dedi. Olayın medyada yer almasının ardından maliye yetkililerinin dün iş yerine geldiğini söyleyen Köloğlu, 180 lira ceza ödediğini kaydetti.