Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak olan zorlu müsabaka da ise teknik direktör Şenol Güneş'in, Sarı-kırmızılı takıma karşı olan karnesi Bordo-mavililere biraz olsun moral veriyor.
Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Türk Telekom Arena Stadı'nda Galatasaray'a konuk olacak olan Trabzonspor, ezeli rakibi karşısında geçirdiği kötü günleri geride bırakmak istiyor. Ligde Gençlerbiriği, kupada ise Medical Park Antalyaspor karşısında ağır yara alan Karadeniz ekibi Sarı-kırmızılı takım karşısında galip gelerek, evinde oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi beyaz bir sayfa açmanın planlarını yapıyor.

TRABZONSPOR RÖVANŞ ALMAK İSTİYOR
Trabzonspor, ligin ilk yarısında İstanbul'un 3 büyük takımına karşı oynadığı maçları kaybetti. Sırasıyla sahasında Beşiktaş'a 1-0, Galatasaray'a ise 3-0 mağlup olan Bordo-mavililer deplasmanda ise Fenerbahçe'ye 1-0 kaybetti. 2011-2012 sezonunun ilk yarısında 3 büyüklere karşı maç kazanamayan Karadeniz ekibi ligin ikinci yarısında ise Beşiktaş'ı Fiyapı İnönü Stadyumunda 2-1 mağlup ederek rövanşı alırken, şimdi ise gözüne Galatasaray'ı kestirdi. Trabzonspor, ligin ilk yarısında mağlup olduğu rakibinden
rövanşı alarak hem moral hem de ezeli rakibi Fenerbahçe'ye gözdağı vermeyi amaçlıyor.

GÜNEŞ MOTİVASYONU ÜST SEVİYEYE ÇIKARDI
Avrupa Kupaları'ndan ve Ziraat Türkiye Kupası dışında kalmalarının kendileri için üzüntü verici bir tablo olduğunu oyuncularına anlatan Güneş, fizik ve moral olarak güç kaybettiklerini ifade etti. Kolay olmayan zor bir süreçten geçtiklerini belirten deneyimli teknik adam, uzun bir maratonda beklentilerin büyük olduğu bir takım olarak olumsuz durumdan çıkmak için zaman kısıtlı olmasına rağmen çok çalışacaklarını belirtti. Herkesin daha çok sorumluluk alması gerektiğini oyuncularına aktaran Güneş, "Bizim
için dönüm noktası olan maçlardan birini oynayacağız. Galatasaray maçını kazanmamız olumsuz olan tablomuzu yoluna koymamız anlamına gelecektir. Taraftarımız önünde oynayacağımız Fenerbahçe maçı öncesinde bu maç bizim için büyük bir moral kaynağı olabilir. Tek hedefimiz lig kaldı. Bunun içinde bütünü gücümüzü ortaya koymalıyız" dediği öğrenildi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN GALATASARAY'A KARŞI LİG KARNESİ
Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş, teknik direktörlük döneminde Bordo-mavili takımın başında görev yaptığı sezonlarda Galatasaray ile ligde 15. kez maç yaptı. Söz konusu maçlarda Güneş 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde ederken takımı 19 gol atarken kalesinde ise 15 gol gördü. Güneş geçtiğimiz sezon Sarı-kırmızılı takım ile oynadığı iki maçta 2-0 ve 1-0'lık galibiyetlerle sahadan ayrılırken bu sezonun ilk yarısında Hüseyin Avni Aker'de oynadığı maçı ise 3-0 kaybetti.

GÜNEŞ VE TERİM 4. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK
Futbolculuk döneminde sık sık karşılaşan iki teknik adam teknik direktörlük kariyerlerinde ise 4. kez karşı karşıya gelecekler. Ülke futboluna damga vuran iki teknik adamın Türk Telekom Arena Stadı'nda yapacakları maçta büyük bir taktik savaşı yaşanacak. Şenol Güneş, 2002 Dünya Kupasında Türkiye'yi 3. yaparak Türk Milli Takımın aldığı en büyük başarıya imza atarken, Fatih Terim ise UEFA Kupası Türkiye'ye getirirken, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasında A Milli Takım ile 3. elde etti. İki teknik adam 1996-97
sezonunda karşılaşırken ilk maçı Terim'in Galatasaray'ı 1-0 kazandı. İkinci maç ise golsüz beraberlikle sonuçlandı. Bu sezonun ilk yarısında oynanan maçı ise Sarı-kırmızılı takım 3-0 kazanmıştı.