61SAAT SPOR SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzonspor’da 4 ay önce göreve gelen Ahmet Ağaoğlu yönetimi dikkat çeken bir karara imza atarak Espor takımı kurma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Konu ile ilgili ciddi bir şekilde çalışma yürüten Bordo Mavililer kongre sonrası takımı faaliyete sokmayı planlıyor. 

 Pazarlama ve Halkla İlişkiler Koordinatörü yönetim kurulu üyesi Serdar Ekrem Şirin önderliğinde gerçekleşen çalışmalarda son aşamalara geldiği bildirildi.

ŞİRİN "SEÇİMDEN SONRA KURACAĞIZ"

Kurulacak Espor takımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Serdar Ekrem Şirin “Başkanımız Ahmet Bey daha önce duyurusunu yapmıştı. Kurulacak takım ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Tamamen Espor’a yoğunlaşmış durumdayım. Aralık ayında yapılacak kongreden sonra takımı kurmayı ve faaliyete sokmayı planlıyoruz. “ dedi.

PAZARLAMA DALINDA PROJELERİMİZ VAR

Sözlerini sürdüren Şirin “Kongrenin ardından işimiz Espor ile bitmeyecek. Pazarlama tarafında çok iyi projelerimizi hayata geçireceğiz.” dedi. 

Serdar Ekrem Şirin kimdir? Reklamcı - 

Şirin “Dünyada Yılın Pazarlamacısı” dahil 200’den fazla ödülün sahibidir, THY’de yıllarca reklam bölümünde görev yaptı. Şirin, Türkiye’nin ilk Youtube partneri olmayı başarmıştır. Şirket Şirin’in CEO’luğunda Cornetto, Ülker, Lcwaikiki gibi markalara; Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş JK gibi spor kulüplerine ve Cem Yılmaz, Tarkan, Şahan Gökbakar gibi bir çok ünlü isme, dijital dünyada seri videolar üretmiştir 

Esports Nedir?

Online oyunlar üzerine kurulu, dünyanın her tarafından internet üzerinden oynanabilen, belirli dönemlerde düzenlenen uluslararası organizasyonlarla dünyanın farklı yerlerinden insanların oyun oynadıkları bir spordur. Bildiğimiz tüm sporlar gibi Esports müsabakalarında da takımlar ya da kişiler karşı karşıya gelirler.

Hangi Kulüplerin Esports Takımı Var?

Başta Beşiktaş olmak üzere Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Esports takımlarını yaratmasıyla dev sponsorların devreye girmesine katkı sağlayarak sektörün gelişmesinde pay sahibi oldular.

Dünya da ise zaten sektör oldukça gelişmiş olduğunda Schalke 04, Manchester City, Sporting Lisbon, Paris Saint Germen gibi önemli kulüplerin takımları sahnelerde yerini alıyor.

NBA’de ise durum şöyle; 2018 yılında NBA 2K Ligi açılacağı duyurulmuştu. Başta Boston Celtics, Dallas Mavericks, Golden State Warrios olmak üzere 17 takımla bu lige girilmesi planlanıyordu. Bunun nedeni ise tabii ki League of Legends yer alan NBA takımları ve Esportsun dünya çapında önlenemeyen yükselişi.

Artık anneler ve babalar “hep bilgisayar başındasın azıcık ders çalış” derken bir daha düşünün. Zira çocuğunuz Esports ile bilinen ve iyi bir oyuncu olursa üniversite için burs kazanabilir ve hatta yurtdışında okuma şansı bile yakalayabilir. Eh, zaman teknoloji devri..