Hemen hemen her transfer döneminde adı Türk takımlarıyla anılan ve son olarak Trabzonspor'un gündemine geldiği konuşulan Türk asıllı Alman savunma oyuncusu Serdar Taşçı'nın Spartak Moskova'dan ayrılacağı belirtildi.

Rus basınında yer alan haberde; bu sezon 5 kez Spartak Moskova forması giyen Serdar Taşçı'nın Ocak ayı transfer döneminde takımdan ayrılmak istediği ve 29 yaşındaki savunma oyuncusunun menajerlerinin kulüp arayışına başladığı bildirildi.

Spartak Moskova ile Haziran 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan Serdar'ın yıllık 2.2 milyon euroluk ücretiyle takımın en çok kazanan isimlerinden biri olduğu hatırlatıldı.

Serdar ile bazı Alman ve Türk takımlarının ilgilendiği ancak yıllık ücretinin fazla olması nedeniyle henüz resmi bir teklifin gelmediği kaydedildi. Serdar'ın, Başkent ekibinden ayrılmak için yıllık ücretinde indirime gidebileceği ifade edildi.

Serdar için istenecek bonservis bedelinin ise 4 milyon euro civarında olacağı vurgulandı.

Trabzonspor hatırlanacağı üzere Serdar Taşçı'yı gündemine almış ancak oyuncunun bonservis bedeli nedeniyle bu transfer gerçekleşmemişti. (Ajansspor)