Ukrayna liginde forma giyerken ülkede yaşanan karışıklık nedeniyle ayrıldığını belirten Akakpo, “Sezon başında 1461 Trabzon’a transfer oldum. Benim için büyük bir kariyer değişikliği oldu. Çünkü Ukrayna’da birinci lig takımı olan Hoverla Uzhhorod’da forma giyiyordum. Bu ülkede olmaktan memnundum ve Metalist Kharkiv’e transferim söz konusuydu. Hatta bitmek üzereydi. Ancak son anda iptal oldu. Türkiye’ye gelmek benim için güzel bir opsiyon oldu. Fransa, Portekiz ve Belçika gibi ülkelerin takımlarından transfer teklifleri aldım. Ancak burayı tercih ettim. Çünkü burada yakın arkadaşlarım vardı. Galatasaray’da oynayan Aurelien Chedjou benim yakın arkadaşım. O da beni Türkiye’ye gelmem için ikna etti. Amerika’da birlikte tatil yaparken sürekli Türkiye’den ve ülkedeki futbola karşı olumlu atmosferden bahsetti. Sonrasında 1461 Trabzon’dan gelen teklifi kabul ettim. Başta benim için geri adım gibi görülse de sonrasında bu kararım yerinde olduğunu anladım. Başta Türkiye’deki futbola adaptasyon sorunu yaşadım ama bunu kısa sürede aştım. Sonrasında da süper ligde forma giyme şansı buldum.” dedi.
 
“FUTBOL ANLAYIŞIM SÜPER LİGE DAHA UYGUN”
 
Trabzonspor’a transfer olmanın kendisini son derece mutlu ettiğini vurgulayan Akakpo, “Kısa sürede 3 farklı takımda farklı partnerle oynamak durumunda kaldım. Ancak buna adapte oldum. Benim futbol anlayışım süper lige daha uygun. Süper ligde daha hızlı karar verip, oynamalısınız. Futbol anlamında buna uyum sağladığımı düşünüyorum.” diye konuştu.
 
“LİGDE HİÇBİR TAKIM BİZDEN DAHA İYİ DEĞİL”
 
Takımın kaliteli oyunculara sahip olduğunu ifade eden Akakpo, şöyle devam etti: “Bu kadar kaliteli oyunculara sahip bir takımın çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Daha özgüvenli ve inançlı oynamamız gerekiyor. Trabzonspor sayesinde diğer takımları da izleme imkanı buldum. Hiçbir takımın bizden daha iyi olduğunu görmedim. Biz kendimize daha inanarak oynamalıyız. Bu kadronun en kötü ihtimalle ilk 5 içerisinde olması lazım. Şimdi geriye 6 hafta kaldı. Bu altı haftada alacağımız sonuçlarla diğer takımlardan daha iyi olduğumuzu göstermemiz gerekiyor diye düşünüyorum.”
 
“GOLLERİMİN DEVAM ETMESİNİ İSTERİM”
 
Medipol Başakşehir maçında attığı golün kendisini için mutluluk verici olduğunu söyleyerek, “Savunma oyuncularının gol atmak için fazla fırsatı olmuyor. Duran toplar en büyük fırsat. Attığım gol beni çok mutlu etti. Üstelik takım gerideyken atmam ve skora denge getirmesi de çok önemli. Sonrasında ikinci golü atıp maçı kazanacağımıza inandım ama olmadı. Gollerimin devam etmesini isterim.” yorumunu yaptı.

 
“BORDO – MAVİLİ FORMAYLA AVRUPA’DA OYNAMAK İSTİYORUM”
 
Serge Akakpo, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini ise şöyle sıraladı: “Kısa vadede takımımızın ligi mümkün olan en üst noktada bitirmesini istiyorum. 6’da 6 yapabiliriz. Buna inanıyorum. Orta vadede ise öncelikle gelecek sezon nerede olacağımı görmek istiyorum. Bu şehirde ve takımda kendimi iyi hissediyorum ve daha uzun süre oynamak istiyorum. Ancak bu sadece bana bağlı değil. Sezon sonu yönetim kurulumuzla konuşacağız ama ben kendimi gelecek sezon ve daha ilerisinde bu takımda oynadığımı görüyorum. Buraya gelmeden önce Trabzonspor’u hep ligin zirvesinde ve Avrupa kupalarında mücadele ederken görüyordum. Yine aynı durumun olmasını istiyorum. Trabzonspor formasıyla Avrupa kupalarında oynamayı istiyorum. O duyguyu yaşamak ve taraftarlarımıza yaşatmak istiyorum. Bunun olabileceğini düşünüyorum. Uzun vadede ise Trabzonspor çatısı altında özellikle Şampiyonlar Ligi’nde forma giyme hayalim var. Milli bir oyuncuyum. Bu düzeyde önemli maçlara çıktım. Afrika Kupası’nda önemli futbolcularla ve yine önemli futbolculara karşı oynadım. Ancak hiç Avrupa kupalarında yer alamadım. Şimdi bu hedefi gerçekleştirmek isterim.”
 
“TARAFTARLARIMIZ FUTBOLU ÇOK İYİ BİLİYOR”
 
Kendisini hem kulüpte hem de şehirde çok iyi hissettiğini belirten deneyimli savunma oyuncusu, “Kulüpte her sorunumda birileri bana yardımcı oluyor. Yaklaşım çok iyi. Futbolcunun sahada iyi olması için kafasının rahat olması gerekiyor. Burada bunu yaşıyorum. Şehirde de durum aynı. İnsanların yaklaşımı çok sıcak. Trabzon’da kendimi iyi hissediyorum. Taraftarlarımız yenildiğimiz zaman bile bize moral verip, destek oluyorlar. Ateşli bir taraftarımız var. Gönülden bağlı oldukları takımın başarısını istiyorlar sadece. Kazanamasa bile oyuncuların ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmasını bekliyorlar. Bizim görevimiz de onların isteklerini yerine getirmek. Taraftarlarımız futbolu çok iyi biliyor. İyi mücadele edip yenildiğinizde bile büyük destek veriyorlar.” dedi.

 
“BOŞ ZAMANLARIMDA PİYANO ÇALIYORUM”
 
Boş zamanlarda şehri gezdiğini dile getiren Akakpo, “Sakin bir hayatım var ama fırsat buldukça şehir merkezini ve civardaki yerleri geziyorum. Bunun dışında piyano dersleri alıyorum. Yeni başladım daha. Çocukluğumdan beri piyano çalmayı çok istiyordum. Ancak hiç fırsatım olmamıştı. Şimdi bunu gerçekleştiriyorum. Kalan zamanlarda ise dışarıya çıkıp yemek yiyorum. Özellikle deniz ürünleri favorim” diye konuştu.