Türkiye-Kosova maçının canlı yayındaki yorumcusu Sergen Yalçın, büyük bir gafa imza attı.

Yalçın, cezalı olan Emre Mor için, “5-6 dakikaya gelebilir” dedi, spiker durumu düzeltip cezalı olduğunu hatırlattı.

Fatih Terim de basın toplantısında, “Emre Mor’un cezasını bilmeyip beni eleştirenler var” diye tepkisini dile getirdi.

İşte Sergen Yalçın'ın açıklamaarından satır başları: 

"Oyuncular affedildi ama onlar ne yapacaklar çok önemli. Böyle maç bulamazlar böyle dönemde. Hırvatistan'la oynasak veya İzlanda ile oynasak herkes için sıkıntılı bir maç olabilirdi. Bu maç için iyi sonuç birlik ve beraberliği yeniden sağlanır. Bu birliği sağlamak için bundan iyi bir maç olamaz. "

Bugün herkesin çıkıp elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. Ne kadar birlik beraberlik sağlanır bu arkadaşlar nasıl afdedildi bilemiyorum birileri devreye girdi anladığım kadarıyla... Bu iyi mi oldu? Bence iyi oldu."

Bu oyuncular birlik beraberlikle takımı yeniden ayağa kaldırabilirler. Bu maç tam 'helva' bir maç öyle denir yani... Kosova bu turnuvalara yeni başlamış bir takım, çok geçmişi yok. Onlar iyi niyetle çıkıp mücadele edeceklerdir ama ofansif oynuyorlar. Bence savunma yapmayacaklardır."

ugün Burak, Arda, Gökhan ve Selçuk'un iyi performans göstermesi gerekiyor. Kosova maçı en kolay maçımız bence... Bu maçta iyi oynamayacaksak, çok pozisyon bulamayacaksak hangi maçta bulacağız? Bence 3-4 tane gol atabileceğimiz bir maç diye düşünüyorum.

BURAK'I MERAK EDİYORUM'

Burak'ın performansını merak ediyorum. Çin'de ne yapıyor bilmiyorum açıkcası. Arda Turan Barcelona'nın oyuncusu performansı fazla sırıtmaz. Ahmet Çalık'ı çok merak ediyorum. Biz de çok ciddi stoper sıkıntısı var.

TERİM'İN AÇIKLAMA YAPMASI LAZIM'

Fatih Terim'in açıklama yapması gerekiyor. Alsan bir dert almasan bir dert oluyor... Hoca açısından çok farklı bir kadro. 6-7 oyuncu değişiyor ilk 11'de. Son maçta ilk 11'de olanlar şimdi yedek kulübesinde duruyor. Hocanın yapması gereken en iyi ilk 11'i sahaya çıkarması gerekiyor. Kimse şahsi olaylarını milli takıma yansıtamaz.