Gaziantepspor, Osmanlı ve Alanyaspor mağlubiyetleriyle morallerin alt üst olduğu Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Atiker Konyaspor’u devirerek ligde yepyeni bir sayfa açtı. Puanını 6’ya yükselten Bordo-Mavililer, sırasıyla oynayacağı Karabükspor ve Akhisar maçlarını da kazanarak geçen sezon başaramadığı 3 maçlık galibiyet serisini tutturarak Galatasaray karşısına moralli çıkmayı planlıyor. 

Yanal yoğun mesai harcıyor

Teknik direktör Ersun Yanal da birlikte hareket eden, birlikte düşünen bir ekip oluşturmak için yoğun mesai harcıyor. Takımın özgüven kazanması için seri galibiyetlerin büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Yanal, futbolcularıyla yaptığı görüşmelerde tüm maçların tek tek düşünülmesini isterken, seri galibiyetlerin neleri değiştirebileceğini anlattı. 

Deplasman fobisi bitecek

Hafta sonu deplasmanda Karabükspor ile karşılaşacak olan Bordo-Mavililer, bu maça 3 puandan öte deplasmanda kazanılması gereken bir maç olarak bakıyor. Geçen sezon dış sahada 12 mağlubiyet alarak tarihinin en kötü deplasman performansını sergileyen Fırtına, bu kaderini de değiştirmeyi amaçlıyor. Bu sezon henüz dış sahada galip gelemeyen Karadeniz ekibi, Karabükspor mücadelesini kazanarak  5 maçlık deplasman galibiyeti özlemine son vermek istiyor.