61SAAT HABER SERVİSİ - Kendi kurdukları Amatör Futbolcular Federasyonunun, Türkiye Futbol Federasyonuna üye olması için çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Kunt, bu konuda Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan yardım istedi. Kunt, “Başkanımın şikayet ettiği konularda, Trabzon şehri olarak her zaman arkanızda olacağız dedik. Amatör Futbolcular Dernekleri ve Federasyonu da arkanızda olacağız dedik.

Bunun sözünü verdik. yine de bu kadar borçlanmaya karşı, verdiğiniz mücadeleden dolayı da sizi tebrik ediyorum. Yanınızdayız. Yeter ki amatörlere değer verelim, amatör futbolcuların gelişmesine katkı sağlayalım” diye konuştu. Kurdukları Amatör Futbolcular Federasyonunun TFF’ye üyeliği konusunda yalnız bırakıldıklarını kaydeden Kunt, “Çok mücadele verdik fakat Trabzon’da bazı kesimlerce yalnız bırakıldık. İlklerin şehri Trabzon.. İlk defa Trabzon şehrinde bu teşkilatı hayata geçirdik. Şimdi bir arkadaşım bana sordu ki… “Sayın başkanım cesaretle çıksa Federasyon Başkanlığına adaylığını koysa 50 - 0 mağlup başlıyorsunuz”   Sebebine gelince, Türkiye’de öyle düzen kurulmuş ki, taban birlikleri denilen bugün Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde hizmet gören Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Futbol Antrenörler Derneği, Futbol Merkez Hakemler Kurulu, Profesyonel Futbolcular Derneği.. Bunların sayısı hemen hemen 50.. Bu 50 oydan kaçtan alabilir. Bir tane alamaz” dedi.

Kurdukları federasyonunun Muş Başkanı ile birlikte Bingöl’ü ziyaret ettiklerini ifade eden Kunt, Gençlik ve Spor İl Müdürünü ziyaret ettiklerini belirtti. Kunt,  “Baktık saha yok. Ağrı’da, Van’da, Bitlis’te, Muş’ta.. Baktım ASKF’yi övüyor. Telefonu kaldırdı ASKF Başkanını çağıracak. “Sayın Başkanım arkanda, Türk bayrağı devlet, yanda Gençlik Spor İl Müdürlüğünün bayrağı. Sen devleti temsil ediyorsun. Devlet bu görevleri yapamıyorda, ASKF mi yapıyor. Bugün ASKF’nin futbolcular üzerinden topladığı trilyonlarca paranın hesabını sayın başkan çıksın versin. Bunun hesabını sorabiliyor mu? Sayın Başkanım Amatöre değer verirseniz, bu yolu açarsanız Futbolcular Federasyonunun, Federasyonda üyelik hakkını salasanız ve kendi paydaşlarını oraya getirirsiniz bu işler düzelir. Bu kadar borçların altına kimse girmez. Şikayet etmeyiz” dedi.