FIFA “Şike çalıştayı” başlığı altında 6-7 Şubat’ta İstanbul’da bir araya getiriyor. Çalıştayda şikenin nasıl yapıldığı, önlemlerin nasıl alınması gerektiği uygulamalı anlatılacak. Haberin medyada duyulmasının hemen ardından çalışmalara başlayan Turkish Fair Play Platform üyeleri çalıştaya gelecek yetkililere sürpriz hazırlığına başladılar. Platform adına Yavuz SALTIK'ın yaptığı açıklamada  şu görüşlere yer verildi: “Biz 41 haftadır Şikeyi unutturmamak için sokaklarda direnen Trabzonsporlularız. 14 Şubatta FİFA’nın Zurih’teki merkezinin önünde büyük bir eylem yapmayı planlıyorken FiFA’nın şike çalıştayını 6-7 Şubat tarihlerinde dünyanın en büyük şikesinin yapıldığı Türkiye’de yapacağı haberini aldık.

ŞİKEDEN CEZA ALANLAR DA KATILACAK

Yine öğrendiğimize göre bu çalıştaya Türkiye’de şike soruşturmasını yürüten savcı, hakim ve emniyet yetkileri ile şikeden ceza alanlar da katılacak. FIFA, bu çalıştayda ayrıca uygulamalı şike, yasadışı bahis ve şiddeti anlatarak alınması gereken önemler konusunda federasyon yetkilileri, kulüp başkanları, futbolcular, hakemler, yargı ve emniyet yetkililerini bilgilendirecekmiş.


TARLA İŞÇİSİ KIYAFET GİYECEKLER


41 haftadan beri Taksim meydanı başta olmak üzere dünyanın her yerinde Temiz Futbol Eylemleri gerçekleştiren bizler de zahmet edip ülkemize gelen yetkililer görmemiştir diye uygulamalı bir şike tiyatrosu hazırlıyoruz. İstiyoruz ki şike Türkiye’de nasıl yapıldı emniyet tapelerinden bir bir konuşmalarla FiFA yetkililerine anlatalım. Bu uygulamalı şike gösterisinde tarlaların sürülmesini, tarlada çalışan afrikalı işçileri, ekinlerin yeşermesi, buğdayların gövermesi, tarlanın sulanmasını göstereceğiz. Sulama teknikleri konusunda oldukça hassasız.  Bu gösteride ayrıca kuraklık ihtimaline karşı cinci hocalara yaptırılan muskalar, fakir fukaraya kesip dağıtılan kurbanlara da yer vereceğiz. Şikenin sahaya yansımamış olma ihtimaline karşılık kurulların nasıl önlem aldığı, kanun ve tüzüklerin nasıl değiştiğini de bir güzel göstermek istiyoruz. Dram-komedi tadında hazırlanan gösterimizden tüm FiFA delegasyonun memnun kalacağını umuyoruz.  6-7 şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan bu çalıştaya basın mensubu istemediğini belirten TFF yetkililerini memnun etmek için  gazetecilerin panele “Tarla işçisi” kıyafetleri ile gelmelerini öneriyoruz”