Duruşmada tutuklu sanıklar Haldun Şenman, Sami Dinç, Emra Koçak ve Hakan Karaahmet ek savunmamalarını yaparak tahliyelerini talep etti. Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in aralarında bulunduğu 12 sanık ise ek savunmalarını ve taleplerini yarın yapacak. Tututklu Sanık Sami Dinç'in ek savunmasını tamamlamasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Savunma yapmak isteyen var mı?" diye sordu.

AZİZ YILDIRIM YARIN KONUŞACAK

İlk önce salonda sessizlik hakim oldu. Bunun üzerine Mehmet Ekinci, "Savunma yapmak için sıraya giriyorsunuz. Şimdi kimse savunma yapmak istemiyor" dedi. Bunun üzerine Olgun Peker "Yarın (Cuma) savunma yapmak istiyorum" dedi. Mahkeme Başkan Ekinci ise "Yarın için kimseye söz vermedim" açıklaması yaptı. Bunun üzerine Aziz Yıldırım ise "Ben bugün yapacaktım ama bana yarım saat yetmez. Ben de yarın savunma yapacağım. Ben havaya girdiğim zaman kesmeden devam etmek isterim" dedi. Bunun üzerine tutuklu sanık Hakan Karaahmet ek savunmasını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Karaahmet tahliyesini talep etti. Karaahmet Mahkeme başkanını Oda TV davasında verdiği tahliye kararlarıyla ilgili de tebrik etti. Bunun üzerine Ekinci ise "Özel yetkili mahkemelerde tutukluluklarla ilgili böyle yanlış bir kanı var. Mahkememizin tutukluluk oranı yüzde 18'dir. Bu konuyu fazla abartmayın" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci duruşmayı yarına erteledi.

"BUNU DÜZ BİR KAĞIDA BASIN"

Öte yandan basın mensupları ve ziyaretçilerin duruşma salonuna girmeleri için her gün değişik resimlerin yer aldığı giriş kartında bugün bir futbol stadının resmedilmesi nedeniyle de Başkan Ekinci'nin görevlileri uyardığı belirtildi. Ekinci görevlilere, "Bu kartlarla kim ilgileniyor. Basına haber olmuş. Bunu düz bir kağıda basın" dediği öğrenildi.