İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor ve Bucaspor’un şike davası kapsamında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da arasında bulunduğu 6 kişi ile ilgili verdiği yeniden yargılanması kararında direndi ve itirazı reddetti.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Trabzonspor Hukuk Kurulu üyesi Av. Hakan Orhan, “İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor ve diğer itiraz edenlerin itirazları üzerine yeniden yargılama taleplerinin kabul edilebilir olduğuna dair  kararını CMK gereği öncelikle kendisi yeniden gözden geçirdi fakat değiştirmedi ve Trabzonspor'un da içinde bulunduğu kişi ve kurumların  itirazlarının görüşülmesi üzerine dosyayı 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi” dedi.

İtirazlar üzerine nihai kararın 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verileceğini kaydeden Orhan, “Ağır Ceza Mahkemesi itirazları kabul ederse Yeniden Yargılama konusu tamamen kapanacak. Redderse yeniden yargılama konusunda 2. aşamaya geçilecek. Bu aşamada mahkeme yeni delilleri değerlendirecek ve eski hükmünü değiştirecek veya değiştirmeyecek. Bu kararlara karşı da itiraz yoluna başvurulabilecek” diye konuştu.