Youtube adlı video izleme sitesinden yayınlanan ve 14 adet videonun yer aldığı şike tapeleri büyük ses getirdi. İlk video meşhur tarlalar olarak adlandırılan Aziz Yıldırım ve İlhan ekşioğlu arasında geçen kayıtlar. Bir diğer tape Sivasspor'lu Mehmet Yıldız'ın Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık açıklamaları. Ayrıca İbrahim Akın'ın da 100.000 dolarlık Fenerbahçe'ye gol atma videosu da yayına alındı. Son kayıtta ise Aziz Yıldırım ve Rıdvan Dilmen arasında geçen bir tape yayınlandı. Uyan Artık Trabzon Trabzonspor, geçtiğimiz 18 Kasım’da CAS’ta sunum yapmış, Fenerbahçe ve TFF savunma vermişti.

Şike sürecindeki tapelerin ses kayıtlarının yayınlanmaya başlamasıyla sosyal medya adeta yıkıldı. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral da sosyal medya hesabından, şike sürecinin 2017 yılında sonuçlanacağını duyurdu. Saral; “2017'de CAS-FIFA ne varsa sonuçlanacak! Fener alayı ile kupamız müzemizde yer alacak.  Adalet önünde hesaplaşacağız.

Bu yolda mücadele eden tüm renktaşlara sevgilerimle. Yılmadan pes etmeden Trabzonspor’un hakkına göz diken herkesten ve her kurumdan hukuk ve adalet önünde hesaplaşacağız ki bir daha cesaretleri olmasın! Av Nusret Yılmaz Bey ile CAS davası sonrası Ankara çalışmalarını konuştuk. Gerekli tüm ziyaret ve sunumlar yapılacaktır! Bu konuda duruşum nettir!” ifadelerini kullandı..

Bu arada Fenerbahçe Kulübü'nün, İstanbul Siber ve Terör Suçları ile Mücadele Birimi'ne dilekçe ile başvurarak; yayınlanan şike tapelerinin kaldırılmasını istediği öğrenildi.