61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - 3 Temmuz Şike sürecinden dolayı Trabzonspor'da dahil, bir çok spor kulübünde sponsorluktan çekilen Ülker firmasının da içinde bulunduğu Yıldız Holding, bugün dikkat çeken bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre Yıldız Holding, 'Şike sürecinin başaktörü' Fenerbahçe'ye stat sponsoru oldu.
Sponsorluktan çekildiğinde futbol kulüplerine 36 milyon lira bütçe ayıran Ülker, geçen sene de basketbolda Fenerbahçe'nin sponsorluğundan çekildiğini açıklamıştı.
Ancak bu açıklamaların ardından Yıldız Holding'in Fenerbahçe'ye stat sponsoru olması ise bir hayli dikkat çekti.
O dönem, futbol kulüplerinin sponsorluğundan 3 Temmuz Şike süreci nedeniyle çekildiklerini açıklayan. Yıldız Holding’in Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, “Şike ve şiddet olayları sebebiyle yatırımın karşılığını alamadık. Bu yüzden futbola destek vermeyeceğiz” demişti.
Fenerbahçe ile Yıldız Holding A.Ş. arasında 2015-2016 sezonundan başlayıp 2024-2025 sezon sonuna kadar (10 sezon için) geçerli olan anlaşmaya göre; Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stad ismi ve diğer muhtelif reklam ve tanıtım haklarını kapsayan 90 milyon ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalandı.