61saat.com haber merkezi, emniyete ve Şakar’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiler ile şu soruca çıktı.
Trabzon Emniyeti, üç birimden oluşan  özel bir ekip kurdu. Şehrin ana arterlerindeki bütün MOBESE kameralarını inceleyen ekip saldırganın kaçış yollarını tespit etti. Ancak gece zifiri karanlığından görüntülerin çamur olduğunu dair bilgiler var.Bu da özellikle daha önce Trabzon’da gündeme gelen bir sıkıntının ne denli kriz yarattığını ortaya koydu.

SOKAK AYDINLATMALARI YETERSİZ OLUNCA
MOBEE GÖRÜNTÜLERİ ÇAMUR GİBİ ÇIKTI

Trabzon’da tasarruf amacı ile sokak lambalarında kısıtlamaya gidilmesi nedeni ile şehirde ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Bu durum Şakar’a saldırıdan iki gün önce “Trabzon Karanlığa gömüldü” diyerek haber yapmıştık.
Şakar’a saldırının yapıldığı sokağında aydınlatmasının olmaması MOBESE görüntülerini ciddi ölçüde verimsiz kıldı. Bu arada sokaktaki bazı özel iş yerlerinin güvenlik kameralarındaki görüntülerin de verimli olmaması nedeni ile polisin eli zayıfladı.

POLİSİN ELİNDEKİ TEK DELİL KURŞUNLAR
Trabzon emniyetinin elinde şu anda tek delil Şakar’a sıkılan kurşun kovanları. Bunların da tek atımlık olduğu bu nedenle balistik incelemeden de önemli bir ip ucu çıkartılamayacağı tahmin ediliyor..

ŞAKAR’IN İFADESİNİ POLİS YETERSİZ Mİ BULUYOR
Öte yandan Polis kaynakları Nevzat Şakar’ın ifadesini yetersiz bulduğu yönünde bir sıkıntıları olduğu şeklinde bilgiler geliyor. Ancak polis bu bilgiyi yalanlıyor. Ortadaki bilgi kirliği ve özellikle sosyal medyada sorumsuzca yazılan haber niteliğindeki değerlendirmeler ise polisin gereksiz ve luzümsüz zamanını  alıyor.

BAZ İSTASYONLARI İNCELEMEDE
Polis, dünden bu yana bölgedeki bütün baz istasyonları üzerinden saldırı anından ve sonrasından 5 saatlik konuşma detaylarını çıkartıyor. Konu ile ilgili izin dün mahkemece alındı.  3 GSM operatörüne ait baz istasyonları üzerinden yapılan görüşmeler bir ip ucu çıkartacak..

BİLGİ KİRLİĞİNE EN İYİ ÖRNEK H.Y’NİN GÖZALTINA ALINMASI
Polis bilgi kirliliği konusunda en çarpıcı örneği ise İstanbul’dan getirilen ve göz altına alınıp dinlenen H.Y adlı kişinin  Şakar’a saldıranın olduğu biçiminde haberin yayınlanması olarak gösteriyor. Kendi halinde, kamuoyunda ve etrafında temiz biri olarak nitelendirilen H.Y dün ifadesi  alındıktan sonra sessiz sedasız gazetecilere de gösterilmeden serbest bırakıldı. H.Y tekrar İstanbul’a gönderildi.

KIZILCIK DAKİKA DAKİKA TAKİP EDİYOR
Trabzon Valisi Dr Recep Kızılcık gelişmeleri dakika dakika takip ederken her saat başı da polisten rapor alıyor. Emniyet Müdürü Yavaş ise olayın aydınlanması konusundaki kararlılıklarını tekrarlarken, ellerindeki deliller ve ifadeler ışığında, iğne ile kuyu kazdıklarını belirtiyor.

TARAFTAR GRUPLARI TAKİPTE
Bu arada bazı taraftar guruplarının polis tarafından yapılan takibinden elde edilen bilgilerin saldırı ile ilişkisi olup olmadığı da masaya yatırılıyor. Soruşturmayı yürüten özel ekip bu konuda da ayrı bir çapraz sorgulama ve detay incelemesi yapıyor

POLİS’İN İZ SÜRDÜĞÜ DETAYLAR
Polis, saldırıda Trabzonspor üzerinden nemalanan gruplar ile ilgili olarak bir detay soruşturma yapıyor. Bunun için de özel ekip Nevzat Şakar’ın haricinde diğer bazı yöneticilerin de bilgisine başvuruyor. Polis, olayı Trabzonspor’dan neması kesilenler ile nemalanmak isteyenlerin yapabileceği üzerinde dururken, sadece tetikçi ile soruşturmanın kalmayacağı yönünde de kararlılığını gösteriyor.


BAŞKAN ŞENER'İN ŞAKA'I ZİYARET HABERİ...


ŞAKAR'IN SALDIRININ ARDINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA