Sosa, Pereria ve Toure yokluğunda Trabzonspor bocalar gibi oldu fakat kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp maçı kazanmasını bildi.

Başakşehir ile arasındaki puan farkını da 6’ya düşürdü. Şimdi biraz hesap-kitap yapalım ve Trabzonspor’un şampiyonluk yarışındaki iddiasına bakalım. Fırtınanın ligin ikinci yarısındaki ilk maçı lider Başakheri ile Trabzon’da oynayacak. Kazanırsa Aradaki puan farkı 3’e düşmüş olacak ki, işte burada yarış yeniden başlamış olacak.

Neyse, gelelim maça Trabzonspor’da 3 önemli as oyuncusunun yokluğuna rağmen savaştı. Kaptan Yusuf Yazıcı önderliğindeki bordo-mavili takım açıkları kapatmak için çok uğraş verdi.

Kaleci Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen ve Hosseini üçlüsü beklediğimiz performansı sergileyemediler. Uğurcan çok acemi oynadı. Örneğin, 8’.ci dakika Boldrin’in pozisyonunda kalesinden çıkması gerekiyordu lakin geciktiği için az kaldı golü yiyecekti.

Hüseyin Türkmen ve Hosseini’de hatalar yaptılar. Vahid Amiri’ye gelince, maça mükemmel başladı ama saman alevi gibiydi. Trabzonspor Sosa’yı aradı mı? Kesinlikle evet. Kamil Ahmet Çörekçi’nin performansını hiç beğenmedim. Sakatlıktan çıktığı için çok güçsüzdü. Ünal Karaman hoca Zeki Yavru’yu neden tercih etmedi anlamış değilim. Nwakaeme’nin maçtaki performansına hayran kaldım. Hiç top kaybı yapmadığı gibi golün başlangıç atağını sergileyen isimdi. Gelelim Abdülkadir Ömür’e. Messivari gibi oynamaya devam ediyor. Duruyor, duruyor, ince bir hareket yapıyor işi bitiriyor.

Rize maçında da böyleydi. Nwakaeme’nin pasında Novak’ın şutunda boşta kalan topu Abdülkadir Ömür sol ayağıyla Rize kalesine göndermesini bildi ve hem seyircisini hem de takımını havaya soktu. Bu çocuk her geçen gün büyüyor, boyu küçük ama yaptığı işler çok büyük. Umarız bozulmadan yoluna devam eder… Onazi sakatlanıp çıktıktan sonra Kucka değişikliği de zorunlu oldu. Aslında iyi de oldu. Kucka, Onazi’den daha fazla savunma oynama becerisi olduğundan takımın defansif hatalarını da örttü ve olumlu yönde farklı bir takım ortaya çıktı.

Trabzonspor maçın ikinci yarısına da hızlı başladı. Sürekli pozisyon üretti. Biraz dikkatli olabilselerdi daha farkı skor da yapabilirlerdi ama cömert davrandılar. Bir gol atmasına rağmen Rodellega’nın daha verimli olması gerektiğini hep yazdık. Rodellega daha çok istemeli, daha çok pozisyona girmeli. Net vuruşlar yapmalı ki, Trabzonspor şampiyonluk yarışında daha etkin hale gelsin. Sonuç olarak Trabzonspor, Fenerbahçe, Kayserispor, Konyaspor galibiyetinden sonra Beşiktaş ile berabere kalmıştı.

Devamında Rizespor’u da mağlup ederek yenilmezlik unvanını da devam ettirdi ve artık bende şampiyonluk yarışındayım dedirtti. Kutlamak gerekiyor, Trabzonspor’u ve Ünal Karaman’ı. Yolunuz açık olsun, başarılarla dolu olsun.

Not: Abdülkadir’in ikinci golü dünya çapındaydı. Uğurcan’da hatalarına rağmen iki net gol pozisyonu kurtardı. Demek ki astronomik çalışırsa Trabzonspor’un değişmez kalecisi yıllar boyunca olabilir. Yediği hatalı gole rağmen… 4-1