Eskişehirspor ve Sivasspor'un durumlarını incelemeye başlayan UEFA Disiplin müfettişlerinin savunmaları kulüplere ulaştı ve iki kulüp için de 2'şer yıl men ve ağır para cezaları talep edildi. 
 
UEFA'nın 2 men ve ağır para cezasını önlemek için harekete geçen Eskişehirspor ve Sivasspor kulüpleri uluslararası hukuk büroları ile anlaşma sağlayarak savunmalarını hazırlamaya koyuldu. 2 Haziran'da Eskişehirspor ve 3 Haziran'da da Sivasspor'un savunmalarını alacak olan UEFA, 5 Haziran'da nihai kararını açıklayacak.

BEŞİKTAŞ'IN DA DOSYAYI KARARA BAĞLANACAK 
 
UEFA'dan 1 yıl tedbir cezası alan Beşiktaş'ın son dosyası da Haziran'ın ilk haftasında karara bağlanacak. UEFA disiplin müfettişleri, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını esas alarak Beşiktaş hakkında soruşturma başlatmış ve soruşturma sonrasında Beşiktaş'ın Avrupa Kupalarına 1 yıl, gerekirse sonraki yılda katılmaması gerektiğini belirten bir rapor hazırlamıştı. 

BEŞİKTAŞ'A NEDEN TEDBİR KOYULMUŞTU? 
 
UEFA'nın kriterlerine göre bir kulübün yönetim kurulu üyelerinden tutun da, en alttaki personeline kadar herkesin tüm fiil ve davranışları kulübü bağlar diyor. 

Taraftarın hareketlerini de bu 'bağlayıcı' madde içerisine sokan UEFA, Serdal Adalı ve Sayın Tayfur Havutçu'nun ceza mahkemesinden ceza almasını esas alarak siyah-beyazlı kulüne tedbir cezası koymuştu. 
 
UEFA'daki 8 şaibeli maç
 
UEFA, F.Bahçe'ye 2 yıl men cezası verirken 8 maçı gerekçe gösterdi. 
CAS ise bu 8 maçı 4'e indirdi.
 
İşte o maçlar:
Aklanan maçlar
Trabzon-İBB
Karabük-F.Bahçe
Eskişehir-Trabzon
Trabzon-Bursa
 
Suçlanan maçlar
F.Bahçe-A.Gücü
F.Bahçe-İBB
G.Birliği-F.Bahçe
Sivas-F.Bahçe