Trabzonspor, Sol Bamba transferinde mutlu sona ulaştı. Asbaşkan Nevzat Şakar, Didier Zokora'nın önerisi üzerine takibe aldıkları Fildişili futbolcu için kulübü Leichester City ile prensipte anlaşmaya vardıklarını söyledi. Arada ufak pürüzlerin kaldığını dile getiren Şakar, "Bunlar aşılamayacak problemler değil" diye konuştu. Trabzonspor cephesinden gelen bu müjdeli haber İngiliz basınındaki haberlerle de desteklendi. "thisisleicestershire.co.uk" ve "leicestercityfootballclub.com" adlı siteler transferin ayrıntılarını yazdı.

250 bine gitti, 800 bine geliyor
İngiliz internet siteleri 18 ay önce İskoçya Premier Lig ekiplerinden Hibernian'dan 250 bin sterline Leichester City'ye transfer olan 27 yaşındaki Souleymane Bamba'nın 1 milyon sterline Trabzonspor'a satılacağını yazdı. Avrupa Ligi'nde boy göstermek isteyen Fildişili futbolcunun da Zokora'nın çağrısı üzerine bordo-mavili takıma gitmeye sıcak baktığı belirtildi. Leicester City'den ayrılmaya hazırlanan Bamba'nın 4 yıllık sözleşme imzalayacağı dile getirildi.

Milli takımda dün forma giydi
Fildişi Sahili Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası elemelerinde dün oynadığı Tanzanya maçında forma giyen tecrübeli stoperin 9 Haziran'daki Fas maçından sonra Türkiye'ye geleceği öğrenildi. Sol Bamba'nın "Ağabeyim" dediği Zokora'dan Trabzon hakkında bilgi aldığı da belirtiliyor.