Bu sezon Leicester City'den transfer edilen Sol Bamba uzun süre tartışma yarattı. Zokora'nın tavsiyesi ile alınan Sol Bamba geride kalan haftalarda bordo-mavili takımın en istikrarlı futbolcusu oldu. Özellikle F.Bahçe maçında yıldızlaşan Sol Bamba, Sabah'a konuştu:

"Ben genel olarak anlayış itibariyle takımın oyunu kurmasına, oluşturmasına, oyun dengesi sağlamasına bir defans futbolcusu olarak elimden gelen tüm katkıyı yapmaya çalışırım."

"F.Bahçe maçı bizim için önemli bir maçtı. Ancak müsabaka bittiğinde benim açımdan en önemli olay ciddi bir hayal kırıklığına uğramak oldu. Çünkü kazanabileceğimiz bir maçtan 1 puanla ayrılmak durumunda kaldık. Oynadığımız oyuna bakıldığında bu puana kazanç gözüyle bakmıyoruz"

"Fransa ve İngiltere'den teklifler almıştım. Ancak her iki ligde de oynadığım için yeni bir maceraya atılmak istedim. Bu macerada da büyük hedeflere oynamak niyetindeydim. Bu nedenle Trabzonspor'u seçtim. İyi ki de bu kararı vermişim. Bambaşka bir heyecanın içinde kendimi buldum."

En üst katkıyı Zokora yaptı
"Uyum konusunda en büyük katkıyı bana Zokora yaptı. Teknik heyetimiz son derece üst düzey insanlardan oluşan bir ekip. Çok iyi çalışan sağlık ekibimiz ve profesyonel çalışan bir kadromuz var. Ekipler arasında da iyi bir uyum bulunuyor. Kısacası uyumlu çalışan bir grubuz. Takımda üst düzey bir oyuncu kalitesi mevcut. Çok genç ve yetenekli oyuncular var. İleriye dönük Trabzonspor'a uzun yıllar hizmet etme potansiyeli taşıyan oyuncular mevcut. Yani Trabzon'a ve Trabzonspor'a çok kolay alıştım."