Trabzonspor'un bu sezon Gençlerbirliği'nden renklerine bağladığı 21 yaşındaki Soner Aydoğdu, gerek antrenmanlarda gerekse oynanan iki hazırlık maçında ortaya koyduğu performansla formayı kolay kolay bırakmayacağını gösterdi.

İsabetli pasları, dinamizmi ve etkili şutlarıyla bordo-mavili takımın orta sahasına büyük güç katacağını gösteren Soner, Hollanda kampında soruları yanıtladı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

HİÇ YABANCILIK ÇEKMEDİM

Trabzonsporla ilk kampı olduğunu ifade eden Soner, "Bana ve Trabzonspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Kamp çalışmalarımız çok iyi gidiyor. İlk hazırlık maçımız istediğimiz gibi geçmedi ama ikinci maçta istediğimiz oyunu ortaya koyduk. Daha sezonun başı. Her şey yolunda gidiyor. Sezona en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Şenol Güneş'in futbolcularla olan diyaloğu çok iyi. Bize de çok yardımcı oluyor. Hiç yabancılık çekmedim diyebilirim. Gençlerbirliği'nde 10 yıl oynadım ve ilk kez Ankara'dan dışarı çıkıyorum. Çok zorlanmadım. Hocalarım, takımdaki abilerim ve takım arkadaşlarım çok yardımcı oldular. Hedefim burada kalıcı olmak. Trabzonspor forması kutsaldır ve bu formayı giyip sahaya çıkınca en iyi şekilde mücadele etmek, bu formayı en iyi şekilde terletmek istiyorum. Bunu da başaracağıma inanıyorum.Burada uzun yollar forma giymek istiyorum" dedi.

REKABETTEN KORKMUYORUM

Orta sahada yabancı ve Türk oyuncularla forma savaşına gireceğini belirten Soner, "Her takımda olduğu gibi bizim takımımızda da forma savaşı olacaktır. Rekabet olacaktır. Rekabet olmazsa başarı gelmez. Ben de bu rekabetin içindeyim. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Sahada olduğum zaman elimden gelenden daha fazlasını yapmaya çalışıyorum ki, takıma yararlı olayım, bana güvenenleri mahcup etmeyeyim. İlk iki maçımızda bunu uygulamaya çalıştım ve daha iyi olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN TAKIM OLMAK

Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin yaptığı yıldız transferlerin kendilerini korkutmadığını da vurgulayan Soner, "Trabzonspor büyük camia. Rakiplerimiz yıldız oyuncular almış olabilirler ama bence önemli olan takım olmak, takım oyunu oynamaktır. Biz de bunu özellikle ikinci maçta çok iyi yaptık. Gün geçtikte bunu daha iyiye götüreceğimize ve şampiyonluk yarışında üst sıralarda yer alacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.