Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde Galatasaray'ı ağırladı. Karşılaşmanın 50. dakikasında Alexander Sörloth fileleri havalandırırken, golcü futbolcunun istatistikleri de ön plana çıktı.

Süper Lig'in 13. haftasında derbi heyecanı yaşandı. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı ağırladı.

Maçta perdeyi açan gol Alexander Sörloth'tan geldi. 50. dakikada sahneye çıkan Sörloth, Sosa'nın ortasında topu ağlara gönderdi.

Böylelikle Süper Lig'deki gol sayısını 8'e yükselten Norveçli futbolcu, Beşiktaş ve Başakşehir'den sonra Galatasaray'ı da boş geçmedi.

23 yaşındaki golcü, şampiyonluk yarışını etkileyen rakiplerinden yalnızca Fenerbahçe'ye gol atamadı.

"DAHA FAZLA ATABİLİRDİM"

Trabzonspor'un golcüsü Alexander Sörloth, ağları sarstığı ve 1-1 sona eren Galatasaray maçı sonrasında konuştu.

Daha fazla gol atabilecek şanslar bulduğunu kaydeden Sörloth, "Bireysel olarak düşünürsek, gol attım ve taraftarları mutlu ettim. Ancak daha fazla atabilirdim. Çok kötü oynadığımı düşünmüyorum. Takım adına düşünürsek, biraz fazla geri çekildik ve o geri çekilmenin de bir cezasını gol yiyerek ödedik" dedi.

AĞAOĞLU'DAN SORLOTH AÇIKLAMASI

Ahmet Ağaoğlu, Norveçli golcüyle ilgili olarak, "Sörloth şu anda Trabzonspor'un 2 yıllığına kiraladığı bir oyuncu. Ben 2 sene sonra vereceğim 6 milyon euro'yu şimdi niye vereyim?  Herkes 'alalım, alalım' diyor. 6 milyon euro'yu faize koysanız, 2 sene sonra 9 milyon euro" dedi.

Başkan Ağaoğlu, "Bazıları 'Gidin Crystal Palace ile pazarlık yapın, 4 milyon euro'ya alın' diyor. Oldu, adamlarla o masaya oturursak, 15 milyonluk olup masadan kalkarsınız" ifadelerini kullandı.

KİRALIK BEDELİ 750 BNİ EURO

Süper Lig'de attığı 8 golle adından sıkça söz ettiren Alexander Sörloth'un kiralık bedeli sadece 750 bin euro.

Bordo Mavililerde yıllık 1.5 milyon euro kazanan Norveçli futbolcu, Süper Lig'de 4 büyüklerde en az kazanan forvetler arasında yer alıyor.