Ahmet Ağaoğlu Alexander Sörloth sorusuna cevap verdi. Oyuncunun sözleşmesindeki Buy Out maddesinin tartışılmasının gereksiz olduğunu ifade eden Ağaoğlu oyuncunun değerini bulduğu halde gidebileceğini de ifade etti.

SÖRLOTH, MALİYETİ NEDİR? SÖZLEŞMESİNDE BAY OUT MADDESİ VAR MI? 
Ağaoğlu "Sözleşmeleri, kurcalamak veya üzerinden yürümek bayağı meraklı insan var. Sörloth, Türkiye’ye geldiğinde gösterilen tepkileri hepimiz biliyoruz. Hiç girmeyelim oralara. Trabzonspor’a gelmemesi ve sözleşme imzalamamışı için ciddi çaba sarf edenler vardır. 
Bizi beceriksizlik ve basiretsizlikle yerden yere vurdular. Bir oyuncu transfer edilirken, 10 farklı kriteri bir araya getiriyorsunuz. Bir santrafora ihtiyaç varsa,  liginize, maçların zorluk derecesine, sayısına bağlı olarak oyuncunun maliyeti yaşı.. Sörloth, evet geçen sezon 4 - 5 santrafor adayı arasında bulup, seçip ve bulduğuma isimler arasında en isimsiziydi.. Demekki farklı kriterler var. O takımda oynayamadı.. 
Onun için kulübü yönetenler, idare edenler, bir tatım tasarrufta bulunurken toplumu çok ciddi şekilde etkileyecek bilinçsiz eleştirilerden de bazı insanların uzak kalması lazım. O gün alma diyenler, bugün satma.. 
Ne size sorarak aldık bu oyuncuyu, ne de size sorarak. Yani bugün kulübün bir oyuncu almakta veya satmakta kriterleri ve prensipleri var. Bunun tamamı kulübün menfaatleri doğrultusunda. Net. 
Sörloth’un maaşı ne? Biz geldiğinde paylaştık. Dedik ki bu oyuncunun maaşı 1,5 milyon Euro.. Niye soruyor insanlar tekrar bunu. 
Şu da hoş değil. Kıyaslanmaları.. Falan takımda oynayan, bilmem filan bunun 3 katı para alıyor, ama benim topçum daha iyi. Senin topçun daha iyiyse, seyret zevk al. kulübünü ne verdik. Kulübüne senelik 375 bin Euro veriyoruz. Önümüzde isene de 375 bin vereceğiz. Maçların yüzde 50’sinden fazla oynarsa 6 milyon Euro verip bonservisin alacağız. 
Geri kalan hiç kimseyi ilgilendirmez. O Trabzonspor tasarrufundadır. Yeni sözleşme mi imzalanır, Bu sene Trabzonspor kulübünü tatmin eden rakamla Sörloth başka kulübüne gider mi, yerine Nörlöth mu gelir… 
İnsanlar şunu göz ardı etmesinler. Alt yapıdan yetiştirdiğiniz futbolcunuz haricinde, diğer futbolcudan kulübe ömür boyu aidiyet duygusu ile bağlı olmadığını herkes bilmek zorunda. 
O aidiyet duygusu, o oyuncu sözleşmeyi imzalayıp, o sözleşme içinde takımına profesyonel ahlak kuralları içinde hizmet etmesidir. O sözleşmenin süresi butiğinde o futbolcu başka kulübe gidebilir. 
1,5 verene gittiğinde onu suçlamayasınız. O bu işi yapıyor. Onu sizin kulübünüzün değişmez parçası olarak görmek sağlıklı bakış açısı değil. 
Bizim alt yapıdan yetiştirdiğimiz futbolcularımız ki Fatih Tekke’si Beşiktaş’a gittiğinde ben Trabzonsporlu futbolcuyum.. 
Alt yapıdan yetiştirdiğimiz, Uğurcan Çakır parayı söz konusu etmeden 5 yıllık mukaveleye.. Taratfar aidiyet duygusuyla hizmet eden futbolcular bunlar. Diğer profesyonel futbolcular, göre yaptığım sürede yabancı futbolcular söz konusu olduğunda tamamı imzaladıkları sözleşmenin gereğini spor ahlak kuralları içinde yerine getirdiler. 
Gelenlere hoşgeldin deriz, gidene de teşekkür ederiz.."