61SAAT SPOR SERVİSİ ANTALYA 

Bordo Mavililer Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde bulunan Calista Otel’de çalışmalarını sürdürüyor.

Kamp yapılan Calista Otel’de bir basın toplantısı düzenleyecek olan Sosa ve Abdülkadir Ömür 14.00’da basının sorularını yanıtladı. 

SOSA: SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİM

Sakatlığına rağmen kampa katılması sorulan Sosa, “Kaptan olarak burada olmam gerektiğini, böyle bir sorumluluk olduğunu bilincindeyim Burada oynamayacak olsam da antrenmana çıkamasam da takım arkadaşlarıma her zaman yardımcı olan birisiyim. Kaptanlığın verdiği sorumlulukla bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Abdulkadir gibi diğer genç oyuncuların bizimle beraber olması bizi çok mutlu ediyor. Bizde onların bizimle vakit geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Abdulkadir’in burada varlığı çok önemli örnek. Onun varlığı diğer arkadaşlarımızın varlığı bizi çok mutlu ediyor. Onun varlığı diğer gençlerimiz için çok önemli” dedi. Abdulkadir, genç oyuncularla ilgili olarak ise, “19 arkadaşımızla buraya geldik. Bizim hayalimizdi. Özellikle kendi ortak arkadaşlarımızın burada olması, aile kardeşlik ortamı oluyor. Hepsiyle hemen hemen aynı yaştayım. 3 yıldır A takımdayım. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Ağabeylik yapmıyorum. Yasuf abi, Kamil abi yardımcı olmaya çalışıyor. Bir çoğu burada kalabilir Trabzonspor’a hizmet sağlayabilir” dedi.

KARAMAN VE SOSA'NIN 8 NUMARAYI GİYMESİ HAKKINDA...

Trabzonspor’da Ünal Karaman’ın da 8 numara kendisinin de 8 numara giydiği, Ünal Karaman ile hemen hemen aynı mevkiide oynadıkları ve her ikisinin de kaptan olduğu hatırlatılan Sosa, bordo-mavililerin teknik adamını değerlendirmesi sorulduğunda, “Çok güzel rastlantılar. Bende bunu gördüğüm çeşitli fotoğraflar ve yorumlar dan çıkarmıştım. Hocamız için de önemli. Çok uzun yıllar oynadığı formasını terlettiği takımın hocasını olmak her oyuncunun hayalidir. Onun açısından mutluluk verici. Bende böyle bir bir şey yaşamak ilerde isterim. Profesyonel kaptan olmak çok önemli ama böyle büyük camiada kaptanlık yapmak, hocanızın size güvenmesi sorumluluğu yüklemesi mutluluk verici durum. Bende elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Hepimiz güç toplamaya ve ikinci yarıya daha iyi girmeye çalışıyoruz” dedi. Abdulkadir kimi örnek aldığı sorusuna ise, “Beni yapan Trabzonspor. Burada başarı elde etmeden Avrupa’ya gitme durumum yok. Önceliğim Trabzonspor. Avrupa’da oynama hayalim var bende inşallah bir gün orada oynarım. İniesta’yı örnek almaya çalışırım. Benim gözme çarptı ve onu örnek almaya çalışırım. Taraftarımız ve bazı insanlar oyun stili olarak Messi’ye benzetiyorlar. Tatbiki o dünyanın en iyi futbolcusu, ona benzetilmeye layık olabilirim. Hayalim önce burada başarı yapıp daha sonra Avrupa’ya gitmek...” diye konuştu.

ABDÜLKADİR'DEN LİVERPOOL CEVABI

Liverpool kulübünün Abdulkadir’ e teklif yapacağı iddialarına bordo-mavili oyuncu, “Liverpool çok önemli kulüp. Dünya çapında başta gelen kulüpler arasında yer alıyor. Bu teklif ve görüşmeler kulübümüzün konuşacağı şeyler. Kulübün menfaatleri öncelikli bu konuda olur. Bizim elimiz kolumuz bağlanır. Kulüp git derse gideriz kal derse kalırız. Şampiyonluk yolunda önümüzde çok kritik Başakşehir maçı var. Bakalım nasip diyelim...” dedi.

SOSA: ABDÜLKADİR ÇOK ÖNEMLİ YERLERE GELECEK

Sosa, Abdulkadir’in geleceği ile ilgili soruya, “Abdulkadir’in şuan ki durumundan dolayı bende çok mutluyum. Potansiyeli bizde görüyoruz. Çok önemli yerlere geleceğini bende biliyorum. Çok hassas olması gereken konu. Kendisine gelen veya gelebilen teklifler hakkında dikkatli olmalı. Her zaman antrenmanlarda her şeyi yapmaya çalışan onun da aklını karıştırmamak, farklı fikirler sokmamak adına biraz daha dikkatli olunmalı. Yönetim gerekli fikirleri alıyordır. Her zaman antrenmanı düşünen, birisi. Futbolda gün gün bakmak lazım. Şuandır.. Şuanda ne yaparsanız gelecekte karşılığın alırsınız. Şuanda iyi çalışıyor. O da gelecekte karşılığını alacaktır” dedi.

ABDÜLKADİR'DEN BURAK CEVABI

Abdulkadir, Burak’ın ayrılması ile ilgili olarak ise, “Burak ağabeyle iyi bir ilişkimiz vardı. Gidişi, Trabzonspor için hayırlısı oldu, o her zaman ağabey olarak konuşuruz ederiz saha dışında. Benim işim sahada. Elimden geleni yaparım. Sadece dışarda ağabey kardeş olarak devam ederiz” diye konuştu.

Sosa, sakatlıktan ne zaman döneceği ile ilgili soruya, “Tam bir tarih vermek mümkün değil. Ben ve doktorlarımız tarih vermek mümkün değil. Gün gün bakıyoruz. Klinik olarak biraz daha iyi hissediyorum. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tam bir tarih veremem ama en erken sürede dönmeye çalışacağım” dedi.

GEÇEN YILI VE BU YILI DEĞERLENDİRDİ

Sosa, sözlerine şu şekilde devam etti: “Önce ya da sonra kaptanlıktan önce ya da sonra nitelendirmek yanlış olur. Ben kaptan olmadan önce de elimden geleni yapmaya çalışıyordum. Geçen yıl farklı bir sebeplerden ötürü, bir değişim yaşanıyor, farklı sorunlar ortaya çıkmasından kaynaklı istediğim adaptasyon yaşayamadım. Elimden geleni her maçta daha iyi yapmaya çalışıyorum. Daha önce eki yıllarda ilk geliş zamanlarımda sıkıntılı süreçler yaşandı. Burada olan veya olmayan kişiyle ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Sakatlık yaşamamaya, her maçta takımım kazanmasına yardımcı olmaya ve umarım sakatlıksız ve başarılarla dolu bir yıl olur” Olcay’ın kadro dışı kalması ile ilgili olarak ise Sosa, “Bu durumu çok fazla takip edemedim. Trabzonspor’a gelmeden önce kendisi burayla ilgili bilgiler vermişti. Ama şuan ki durumla ilgili güncel durumla alakalı çok fazla bilgim yok. Mutlaka kulüp bu kararı almadan önce hocamız, teknik heyet belli kararlar düşünmüştür. Onur, Burak Yılmaz kararlarında olduğu gibi bizim fikir beyan edeceğimiz durumlar odeğil. Kulübümüz karar almadan öce bunu mutlaka belli yerlere dayandırmıştır” diye konuştu.

ABDÜLKADİR'DEN BAŞAKŞEHİR MAÇI YORUMU

Abdulkadir, ikinci yarının ilk maçı Başakşehir ile ilgili olarak, “Burada kampımız devam ediyor. Hazırlıklarımız deam ediyor. Başakşehir maçından önce kupa maçımız var. Kupada finale kadar gidecek hedefi olan takımız. Onun için uğraş vereceğiz. Maç maç gidiyoruz. Önce Başakşehir maçından önce Balıkesir spor maçına hazırlanacağız. O maçtan sonra Başakşehir maçı var. Bizim için çok önemli maç. 6 puanlık fark var. Elimizden geleni yapacağız. Sosa’nın ve bir çok oyuncu bize tecrübe aktarıyor. Genç takımız. Hocalarımızım istediğini yapmaya çalışıyorum. İyi gelen renk veren futbol oynamaya başladık. Yavaş yavaş havaya kapılmaya başladık. Taraftarlarımız da eminiz o maçta bizi yalnız bırakmayacaklar. En iyi şekilde o maça çıkmaya çalışacağız” dedi. İlk yarının en güzel golünü ise Abdülkadir, “Sosa’nın attığı gol. Fenerbahçe’ye attığı.” Diyerek yanıtladı. Sosa ise, “Kasımpaşa maçında Hugo’nun röveşata attığı gol. Dışardan da olsa inanılmaz derece zevkliydi... “ dedi.

PEREİRA'NIN KÖPEĞİ İÇİN NE DEDİ

Sosa, “Joa’nın köpeğinden bahsetmem lazım. O köpeği korumak evde muhafaza etmek zor. Evde uzun süre vakit geçirirse kendisi için tehlikeli olabilir. Hepimiz dışarı çıkan insanlarız. Sosyal medya geçen yıl özellikle ben geldiğimde çok fazla şey yazıldı. İnanın absürt şeyler yazıldı. Çoğuna bende inanamadım. Ailemin gelmediğini, gelmeyeceklerini, Trabzon’da yaşamak istediklerini söylemişlerdi. Bunların hiç birin cevap vermedim. Beni gerçekten tanıyan insanlar, ne benim ne de ailemin böyle insanlar olmadığını bilirler. Dolasıyla her hangi bir yanıt vermedik. Sosyal medyadan taraftarlarımızdan çok mesaj alıyoruz ve onların desteğini hissediyoruz. Ailemi de düşünmek zorundayım. Sosyal medyayı bende kullanıyorum. Ailemi düşünmek ve onların yanında olmak zorundayım. Yeri geldiğinde bende paylaşım yapıyorum. Sosyal medya sizi olumlu yönde etkilese de, olumsuz olarak da etkileyebiliyor” dedi.

Sosa, “Benim doğal pozisyonum orta saha. Takıma böyle yardımcı olmam gerekiyordu ve böyle yardımcı olmaya çalışıyorum. Oynadığım pozisyon riskli pozisyon. Takımın için oyun kurma, oyunun yönünü değiştirme ve bütün geri kalan sorumluluklar bu pozisyonun sırtındadır. Bende tecrübeni yıllarca daha önce gördüklerimin bana kattıklarıyla en iyi şekilde takıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Bizde takıma nasıl daha fazla faydalı oluruz diye düşünmeye çalışıyoruz “ dedi. Abdulkadir hangi mevkiide iyi olduğu sorusuna, “Milli takımlarda 6 – 8 -10 numaralarda oynadım. Trabzonspor’da bu bölgelerde bazı maçlarda forma şansı buldum. Bizim yer ve mevki seçmiyoruz Nerede görev verilirse oranın hakkını vermeye çalışıyoruz. Rahat edeceğim mevki, şuanda sağ açıkta iyi olduğumu düşünüyorum” diyerek yanıt verdi.