Trabzonspor'un eski asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Türk futbolunun gündemini değerlendirdi. Yayıncı kuruluşun ligler başlayana kadar ödeme yapmayacak olması kulüpleri nasıl etkileyecek? Bu süreçte kulüpler mali açıdan neler yapmalı? Trabzonspor'da Sosa ve Novak'ın takımda kalacağına inanıyor mu? Hayrettin Hacısalihoğlu, bu sorulara ve daha fazlasına cevap verdi.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hayrettin Hacısalihoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Çılgınca gidişatı ortadan kaldıracak bir süreç"
Koronavirüs salgınının olduğu sürecin negatif etkilerine dikkati çeken Hacısalihoğlu,"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes bunu kabul etti. Bundan sonra başka türlü bir futbol olacak. 1950 ya da 1960'lı yıllara dönülecek ve kulüpler yapılanacak. Daha şirketleşmiş, ekonomisini düzelten bir yapıya gidileceğini düşünüyorum. Kulüplerin gelirlerinin azalması muazzam bir etki yapacak. Kulüpler de birçok ödeme yapmayacak. Yeni bir fırsat doğdu. Çılgınca gidişatı ortadan kaldıracak bir süreç. Bütçesine göre faaliyet gösterecek konuma gelebilir Türk futbolu. Bu da futbolun yararına olabilecek bir durum" yanıtını verdi.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Olumsuzluktan bir fayda çıkarabilmek lazım"
Yayıncı kuruluşun maçlar başlayana kadar ödememe yapmayacak olmasının etkileri için ise bordo-mavili eski yönetici, "Naklen yayın geliri bugünkü futbol piyasasında Türk kulüpleri için çok önemli. Diğer bütün kalemlerin toplamından fazla bir kaynak. Bunun durdurulması, faaliyetin durdurulması anlamına geliyor. Bu olumsuzluktan bir fayda çıkarabilmek lazım. Bütün kulüpler için bu geçerli" ifadelerini kullandı.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Gerçeklerle yüzleşme zamanı"
Hacısalihoğlu, mevcut süreçte yaşanan negatif havanın pozitife çevrilebileceği görüşünü şu sözlerle savundu:

"Bu krizleri belki ortadan kaldırmada haklı bir mazaret ortaya çıktı. Planlama için bir fırsat dönemi. Her kulüp yönetimi seçilmeden önce bütçeyi düzelteceğiz ve kulübü borçsuz hale getireceğiz diyor. Seçim söylemleri böyle ortaya atılıyor. Seçildikten sonra hangi yıldız oyuncuyu alacağız diye transfer hovardalığına girişilirdi. Bu bir duraklama dönemi. Gerçeklerle yüzleşme, nelerin yapılması gerektiğini daha sakin düşünmeyi sağlayacak bir durum var."

"Sosa ve Novak, Trabzonspor'da kalmayabilir"
Öte yandan Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu'nun 'Sosa ve Novak ile anlaştık' açıklamasını değerlendiren Hacısalihoğlu, "Bugünkü şartlarda yüksek maliyetli oyuncuların gönderilmesine hoşgörüyle bakılabilir. Yabancı oyuncular kalmak ya da kalmamak arasında yeni bir değerlendirme yapacaktır. Bu süreç bitmeden Sosa ile Novak ile imza atacağız demek doğru değil. Sosa ve Novak'ın kalmama ihtimali var. Aileleri, çevreleri var. Tüm dünyada hayat durdu. Yabancı ülkede insanlar daha tedirgin olur" dedi.

Hayrettin Hacısalihoğlu: "Tenis organizasyonlarının durması da bir mesajdı"
Trabzonspor'un eski asbaşkanı ayrıca, "EURO 2020'nin ertelenmesi tüm dünya futboluna bir mesajdı. Yalnızca UEFA'nın bir kararı da değil. En popüler tenis turnuvası dahi ertelendi. Tenis en az temasın olduğu sporlardan biri. Bu mesaj dahi çok önemli. Tenis turnuvası ertelendiyse evden çıkmamam lazım mesajını almak gerek. Umarım herkes gereken mesajı almıştır" diyerek sözlerini tamamladı.