61SAAT HABER SERVİSİ - TAYFUN ÇÖPÇÜ - LÜ KSEMBURG(AA) - Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda 1-0'ın rövanşında yarın deplasmanda Lüksemburg'un Differange 03 takımı ile yapacakları maça ilişkin olarak, Arveladze, Differdange Stadı'nda bordo-mavili takımın sağ bek oyuncusu Salih Dursun ile basın toplantısı düzenledi. Yurt dışı ikinci etap kamp çalışmaları gerçekleştirdiklerini ve yarın da bu sezon ikinci resmi karşılaşmalarını oynayacaklarını belirten Arveladze "İlk maçta istediğim olmadı ama sonuçta 1 hafta daha beraber çalıştık. Daha kaliteli maç bekliyoruz. Onun için yarın ki maç çok önemli bizi için.

Hazırlık dönemine inşallah böyle moralli devam edeceğiz ve diğer maçlara bakacağız" dedi. Arveladze, Trabzonspor'un ilk maça oranla daha hazır olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine, "Bu fizik meselesi, daha fazla çalıştık. Futbolcular izindensonra çalışma süreci saat antrenman süreci oldu. Mental olarak ne kadar zor tatilden geri dönmek. İlk maça rakibe bakarak ne kadar videoda anlatırsanı da canlı gördük. Onları görerek tanıdık. Rakibe göre daha önde görüyoru. İkinci maç daha iyi sonuç alarak UEFA Kupası'nda devam etmek istiyoruz" diye konuştu. Arveladze, sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici ve Medjani'nin kendilerini iyi hissettiklerini ve forma giyme ihtimallerinin bulunduğunu, maç günü bu futbolcularla ilgili durumlarına göre karar vereceklerini kaydetti.

Trabzonspor'un ikinci maçta bir strateji değişimine gitmeyeceğini ifade eden Gürcü teknik adam, "Trabzonspor'un tecrübesi kullanması gerekiyor. Bu kadar Avrupa'da oynama tecrübesini kullanmalıyız. Tabiki hücum oyun bizim istediğimiz stildir, her güç çalıştığımız bir stildir. Ama bunların bir dakikaları, riskleri var. Ona göre de stratejiyi futbolculara anlatmış olduk. Onlar da kendi tecrübelerini kullanmış olacaklar inşallah" ifadelerini kullandı. Arveladze, maçın senaryosunun çok değişmesini düşünmediğini kaydederek, "Çok açık bir oyun göstereceğini düşünmüyorum. hocası, futbolcuları mental olarak kazanmak için gol atmak zorunda. 0-0 onlara yetmiyor.



Hem kontarat hem hücum olarak biraz daha fazla aktif olmalı gol atmaları gerekir. Yüzde yüz tam tersini yapan bir rakip beklemiyorum. dikkatli olan arganize olan arkadan kontraatakları yapmalarını bekliyorum. İnşallah doğru düşünüyorum. Onu yarın göreceğiz." Arvaldze, transferi değil demaçın konuşmanınmantıklı olduğunu, "Listeye girmeyen oyuncu çok. Bunun cevabını çok kolay vermiş olurum" -Salih Dursun'un açıklamaları Trabzonspor'un sağ bek oyuncusu Salih Dursun ise Şanlıurfa ve Suruçta'taki terör saldıralarını kınadığını" söyledi.

Trabzonspor'un için hayatını kaybeden isimleri dile getiren Salih Dursun, "Mehmet Dalman, Aykut Adıyaman, Sadık Karşıyakalı, Burak Yıldırımbu saydığım isimler şehrini, semtini, formadaki renkleri hepsi bunun için canlarını feda ettiler. Bunun bilincindeyiz. O yüzden avrupa ligi bizim için her zaman önemlidir, ülkemizi temsil ediyoruz. Çünkü bu saydığım isimlerin hepsinin ortak yanı ülkesini çok sevmeleri. Biz ülkemizi çok seviyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi vereceği, uefa avrupa liginde gidebildiğmiiz kadar gideceğiz. Hocamızın gösterdiği taktikleri uygulayacağız. Gerçek bir Türk gibi mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz."