Ayrılışının ardından ilk kez konuşan Şota Arveladze, 'Trabzonspor'dan bu şekilde ayrılmak sitemezdim' diyerek, "Trabzonspor'dan bu şekilde ayrılmak istemezdim. Çok sevdiğim bir camiada görev yapma şansı buldum. Herkes bana çok büyük destek verdi. Yönetim de dahil hiçbir kimse işime karışmadı. Herkes tarafından büyük sevgiyle karşılandım. Yönetimin aldığı karara saygı duyuyorum. Sonuçta son yedi maçta sadece bir galibiyet alabilmişiz. Elbette büyük şanssızlıklar ve haksızlıklarda oldu ama sonuç da ortada. Hakem hatalarının yanı sıra direklere takılmalarımız büyük şanssızlıktı. Ama gol kaçırma, penaltı kaçırma konusunda kimseyi suçlama şansımız yok. Son haftalardaki kötü oyunumuz için de aynı şeyi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK KULÜPLER ZOR"

Büyük kulüplerde işlerin nasol yürüdüğünü Trabzonspor'da gördüğünü anlatan Şota, "Sonuç olarak Trabzonspor'a geldiğim için pişman değilim. Böylesine büyük bir camiada çalışma şansı buldum. Böyle büyük kulüplerde işlerin nasıl yürüdüğünü ve zorlukların boyutlarını görme şansım oldu. Bu yüzden herkese teşekkür ediyorum. Hiç kimseye kırgınlığım da yok. Trabzonspor'un başarılı olabilmesi beni her zaman mutlu eder" dedi.

"TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜMÜN BU KADAR KISA SÜRECEĞİNİ DÜŞÜNMEDİM"

"Ama bir kişinin ya da birilerinin çabası başarıyı getirmez; herkesin birlikte düşünüp, birlikte hareket etmesi gerekiyor. Burdan bir gün ayrılacağımı biliyordum .Ama Teknik Direktörlüğümün  bu kadar kısa süreceğini beklemiyordum. Tabiiki Üzgünüm taraftarlardan isteğim  takımlarına sahip çıksınlar."
Öte yandan, Arçil'in eski başkan Faruk Özak ve yöneticilerle yemek yemesinin ardından çıkan dedikoduların doğru olmadığını söyleyen Şota, "Arçil'in, babamın ve diğerlerinin birlikte yemek yemesi son derece doğal diye konuştu.

(trabzon'da bugün)