Trabzonspor'un eski kralı ve teknik direktörü Şota Arveladze, önemli açıklamalar yaptı. İşte Şota'nın tarzıyla güldüren ve düşündüren o sözler: "Geçen Zidane’ın bir açıklaması vardı, 'Top sol ayağıma geldi vuramadım, moralim çok bozuktu, kimseyle konuşmadım, gece eve dönerken ışıkta arabayı durdurup önde 2 tane ayaksız insana yol verdim. Baktım ki ben sol ayak vuramadım diye mutsuzum, adamın 2 ayağının ikisi de yok, ne topa vurmak, biz niye bu kadar kazanmadık falan diyoruz.
 
BU PARALAR NORMAL OLMALI
 
Bu sektör öyledir ne yapalım, biz bunu başlatmadık bu kadar verelim diye. Bunun normal olması lazım. Görmek lazım insanlar ne kadar zor geçiniyor. Çocuklarına şunu bunu yapamıyorlar, aylar nasıl geçiyor, nasıl yaşıyorlar düşünüyorum da biz nelere bakıyoruz. Bomba patlıyor, hayatını kaybediyor insanlar. Eşi var, annesi var, babası var işte… Biz neleri düşünüyoruz. Biz milliyetçiyiz diyoruz. Forma var, bayrak var, şu var bu var. Ama 20 yaşındaki çocuk topa kötü vurunca 80 bin kişi küfrediyor. Bu nasıl milliyetçilik.
 
CİDDİ OLURSAN MAHVOLURSUN
 
Şimdi ciddi olursan kavga edersin. Biz kavga edemiyoruz. Arkamda 100 bin kişi bana her türlü küfrü ediyor, ben surat bile asamıyorum. Sporun etik kuralı var, anayasası var. Öyle bir meslek seçmişiz. Zaten birini dövmeye kalksan mahvolursun. Gürcistan'da basket maçı vardı. O kadar küfrettiler ki 5 kişi  bıraktılar maçı tribüne girip kavga ettiler. Sonra 1’er yıl ceza aldılar. Anlatamıyorsun bunu. Burada çabuk düşünmek ve esprili olmak çok önemli. Ben de öyle yaparak işin içinden sıyrılıyorum."
 
FATİH TEKKE GİBİSİ GELMEZ
 
"Hami'nin 300 tane golü var. Git de 30 metreden vur da at bakalım. Gerçekten çok santrforlar gördüm ama Fatih Tekke gibisini görmedim. Öyle her şeyi olan bir santrfor zor görürsün, kafa vuruşu, röveşatası, tekniği her şeyi var. Türkiye’de sürekli oynayan oyuncu az. O yüzden de istikrar ve başarı gelmiyor."
 
ŞOTA'DAN ÇOCUK YETİŞTİRME DERSİ
 
"Biz Türkler ve Gürcüler zaten çocukları yanlış yetiştiriyoruz. Alman çocuğunu saat 20.00’de ayakta göremezsin. Ama bizimki saat 22.30 olmuş hala dolaşıyor. 'Git yat, erken kalkacaksın' diyorsun yatmıyor. Bu sırada anneanne, babaanne, dede nine devreye giriyor, 'Biz sizi böyle mi yetiştirdik' diye karışıyorlar. Yemek hazır. Anne vermese baba veriyor, dede veriyor, nine veriyor, abla veriyor. Sonra 20 yaşına geliyor. Büyükler ölüyor, abla evleniyor, anne yaşlanıyor, hadi yemeğini kendin alacaksın, tek başına yaşayacaksın, sorumluluk başlıyor ama alışmak zor geliyor."
 
50. ŞAMPİYONLUK PARTİSİNE GİTMEDİM
 
"Rangers'ta oynarken şampiyon olduk. Dediler ki maçtan sonra '50. şampiyonluk yemeği var.' Dedim ki 'Ben gelmiyorum, 50. şampiyonluk mu olur. Burada herkes şampiyon olmuş, bir değeri kalmamış', gitmedim. Sonra aynı sezon 2 kupa daha aldık. Bu 100 senede 3 defa olmuş. Ender olan bir şeydi. O zaman yemeğe gelirim dedim, çünkü çok fazla olan bir şey değil."