61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzonspor’un efsane isimlerinden Şota, bordo-mavililerde hem antrenörlük, hem de futbolculuk yıllardan yaşadıklarını anlattı. Spor Yazarı ve Spor Programı Yapımcısı Hakan Yoloğlu’nun canlı yayın konuğu olan Şota Arveladze,  Koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerin yeniden başlaması durumunda Trabzonsporlu futbolcuların sürece alışmasının uzun sürüp sürmeyeceğini değerlendirdi. 
Şota,  “Eğer her şey biterse, o zaman çabuk alışırlar. Sonucunda tekrar dönecekler, futbol oynamaya başlayacaklar ve ister arzu daha fazla olur. Ancak aşı bulunmadan bu iş çok zor olacak.  Çünkü bu olayın bir daha olması, her şeyi tekrar geriye götürür. Sonucunda bu futbol, evde kal, dokunma işi olmaz. Futbolcular 1,5 - 2 metre mesafede nasıl oynayacak?” diye sordu. 

BU ARA TRABZONSPOR’A ZARAR VEREBİLİR
Trabzonspor’un Şampiyonluk şansının yüksek olduğunu ifade eden Şota, “Trabzonspor çok iyi gidiyordu, çok atan ve birleşmiş bir takım fotoğrafı veriyordu. Taraftarda destek veriyordu. Ancak maalesef bu ara Trabzonspor’a zarar verebilir. Trabzonspor lider, şu anda kalan maçları kazandığında şampiyon olacak.  Trabzonspor’un bir çok maçını izledim. Ama bence taraftar, Avrupa’da oynadığı gibi bir takım görmek istiyor. İleriye giden, atak yapan, goller atan bir takım görmek istiyor” dedi. 


NWAKAEME İÇİN ONU ARADILAR
Bordo-mavililerde Nwakaeme ile ilgili yönetimin kendisi ile irtibat kurduğunu doğrulayan Şota, “Başkan ile konuştum. Beni aradılar sordular.  Zaten Nwakaeme’yi İsrail’de çalışırken tanıyordum, bende iyi oyuncu olduğunu söyledim” diye konuştu. 

SÖRLOTH’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Trabzonspor’un yıldız forveti Sörloth için de övgü dolu ifadeler kullanan Şota, “Sörloth için zaten hep söylüyorum, “Son vuruşları iyi” Ancak herkes biraz ağır olduğunu zannediyordu. . Bence çok çabuk bir oyuncu. Çabuk hareket ediyor ve çabuk karar veriyor.  Görüyor kimin nerede olduğunu. Trabzon’a gelmek, lider olmak çok kolay değil. Çok kişi görmedik Türkiye’ye gelip bu kadar kolay şekilde başarılı olan bir santrafor..  Az kişi hatırlıyorum” dedi. 

SADECE SADRİ ŞENER GİTME DEDİ
Trabzonspor’a antrenör olarak geldiği süreci de tanımlayan Şota, “Bence iyi veya kötü bir zaman yok. Kaldı ki ben Trabzonspor’a kötü zamanda geldiğimi düşünmüyorum. Zaten o zaman da çok sevdiğim, en az 5 - 6 kişiye sormuştum. Sadece, Sayın Sadri Şener hariç, kimseye “gelme” demedi. Sadece Sadri Bey, “Şota, Trabzonspor’a her zaman gelebilirsin, ama şu anda ben senin yerinde olsam gitmem. Gelme çünkü başarılı olma şansı çok az” dedi” diye konuştu. 

ONUR İLE YAŞADIĞI SÜREÇ
Onur ile yaşadığı süreci üstü kapalı olarak paylaşan Şota, “Onur, Trabzonspor’u çok seviyordu.  9 seneden fazla oynadı. İyi sezonlar oynadı. Aslında çok sorun yaşamadım. Sadece bütün bunları anlatmak orada zor oluyor.
Hocalık yapanlar karar vermek zorunda kalıyor.  Onu da anlamak lazım,  9 sene 10 sene bir yerde oynadığın için orada kendine göre hareket edebilir. 
Sadece iki defa çapraz bağ sakatlığından döndü.. 
Bir defa antrenmandan önce sakattı, maç oynamadı. İkinci oldu, 3. defa oldu..

Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra  Onur ile ilgili ne ben konuştum ne de Onur.. 
Onur top tutamayınca ben zarar görüyordum. Ben ona niye karşı çıkacağım.  Kim gider, Türkiye’nin en iyi kalecilerinden birisine karşı çıkar. Çünkü o tutacak, takım atacak ve bende kazanacağım. 
Biz hata yapmıyoruz demiyoruz ki.. 
Uğurcan oynadı 1 maç. Avrupa maçıydı ve ilk defa kaleye geçti. Sanırım daha 17 yaşındaydı, ve onu  ilk ben oynattım. 

KENAN İSKENDER İLE OLAN ANISI
Trabzonspor’un eski Asbaşkanı Kenan İskender ile de yaşadığı bir anısını paylaşan Şota, “Kenan amca da ortada oturuyordu, herkes etrafında. Çağırdı beni yanına, “ Şota’cıığım  torun nerede torun..” Diye sordu. Bende, “Kenan amca, 2 aydır kamptayız. Bırakın da eve gideyim torun olsun. Uzaktan torun olmuyor.. “ demiştim” ifadelerini kullandı.