Trabzonspor’un hocası Şota, Osmanlı şokundan sonra yaşadıklarını, “Ben de anlamadım. 1 hafta bile değil, daha kısa. Bu nasıl oldu, aynı takım nasıl bu hale geldi anlamadım. Araştıracağız, konuşacağız” sözleriyle özetlemişti.
Bordo-Mavililer’in teknik direktörü, önce kurmayları ve sportif direktör Süleyman Hurma, ardından da öğrencileriyle konuştu. Tüm takımına seslenen Karadeniz temsilcisinin teknik patronunun şu mesajları verdiği öğrenildi: “Ben sizleri tanıyamadım. Sanırım sizler de maçı bir daha izlemişsinizdir. Sizlerin de kendinizden memnun olduğunuzu sanmıyorum. Eğer Osmanlı deplasmanını kazansaydık 5 maçlık seride belki 1 beraberlik hakkımız olacaktı. Ancak artık öyle bir şansımız yok. Zirve için 5’te 5 yapmak zorundayız.”

Analiz toplantısı bugün

Bu arada ekibiyle birlikte Konyaspor’un bu sezon oynadığı tüm maçları izleyen Gürcü teknik adamın yardımcılarıyla birlikte bugün detaylı bir analiz toplantısı yapacağı öğrenildi. Başarılı çalıştırıcı, takımına formda Konyaspor’u tam olarak ezberletmeyi planlıyor.

Hacıosmanoğlu: Yenilgi üzmedi

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, yakın çevresine Osmanlıspor yenilgisini değerlendirdi. 3 puan kaybının değil, ortaya konan performansın kendisini üzdüğünü söyleyen Trabzonspor’un patronu, telafi şansının yine takımın elinde olduğunu belirtti. Umutsuzluğa kapılmanın ise doğru olmayacağını belirten Hacıosmanoğlu, “Beklemediğimiz bir sonuçtan ziyade beklemediğimiz bir oyun oldu. Biz bu takımdan çok ümitliyiz. İddialıyız. Yönetim olarak üzerimize düşen ne var bunları da konuşacağız. Taraftarımızı gururlandıran, iyi mücadele eden takımımız da başkan olarak ben de gerekeni yapacağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” ifadeleriyle mesajlar gönderdi.

Constant, Konya’ya yetişiyor

Trabzonspor’da ağır yenilgiyle sonuçlanan Osmanlıspor maçı öncesi en büyük sıkıntı savunmanın solundaydı. Sakatlığı nedeniyle maça götürülmeyen Constant’ın yokluğu fazlasıyla hissedildi. Gineli yıldızın Konya maçına yetişip yetişmeyeceği ise şimdiden merak edilmeye başlandı. FANATİK’in ulaştığı bilgiye göre Bordo-Mavililer’in yıldız isminin tedavisine hız verildi. Konyaspor’la cuma günü oynanacak maça kadar hazır olması beklenen Constant’ın, yarından itibaren de takımla birlikte çalışmalara başlayacağı bildirildi. Constant’ın durumunu teknik heyet de çok yakından takip ediyor.

Mbia’nın görevi Carl Medjani’ye

Osmanlı deplasmanında Trabzonspor’un en önemli kayıplarından biri de takımın yıldız isimlerinden Mbia oldu. 4. sarı kartını gören tecrübeli futbolcu, Konya maçı öncesi cezalı durumda düştü. Böylece son dönemde tercih edilmeyen Cezayirli oyuncu Carl Medjani’ye fırsat doğdu. Teknik heyetin zorlu mücadelede görev vermeyi düşündüğü oyuncudan hazır olması istendi. Konyaspor karşısında takımın ileri uçla savunma arasındaki bağlantıyı kurma görevinin Carl Medjani’ye verilme ihtimali yüksek.

Özer 11’e dönüyor

Osmanlıspor yenilgisinde en çok da orta sahada yaşanan sıkıntılar göze çarpınca teknik direktör Şota Arveladze arayışa başladı. Mbia’nın yanında henüz hazır olmayan Mehmet Ekici’yi oynatan ve bu oyuncudan defansif anlamda hiç katkı alamayan Gürcü çalıştırıcı, bu kez Özer’e şans vermeyi düşünüyor. Mücadele gücü yüksek, defansif yönü daha ön planda olan Özer’i Mbia’nın yokluğunda ortada kullanmayı planlayan Arveladze, Ekici için ise kararını henüz vermiş değil. Formaya hazır olduğunu belirten Özer, “Hocam ne zaman görev verirse takımım için elimden gelen çabayı sarfedeceğim” ifadelerini kullandı.

Derbi sonucu memnun etti

Osmanlıspor’u yenip zirveye kurulmanın planlarını yapan Trabzonspor’da plan tutmayınca gözler Beşiktaş-Fenerbahçe maçından çıkacak sonuca çevrilmişti. Fenerbahçe’nin kazanıp aradaki puan farkının açılmasını istemeyen Fırtına’nın beklediği sonuç gerçekleşti. Böylece Bordo-Mavililer’in zirve yolundaki iki rakip Fenerbahçe ve Beşiktaş’la arasındaki fark 3 oldu. Bu gelişmenin takım içerisinde memnuniyetler karşılandığı ifade edildi.

‘Yabancılara ödüyoruz sıkıntı yerlilerde’

Bordo-Mavililer’de ödemelerle ilgili sıkıntılar yaşandığı konusundaki iddialara net bir yanıt da takımın mali işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih’ten geldi. Trabzonsporlu yönetici, iddialar hakkında, “Yabancılara ödeme yapıyoruz. Ancak yerli oyuncularımızın ödemelerinde bir aylık gecikme var” sözlerini sarf etti. Yönetimin bu gecikmeyi telafi etmek adına bir süredir kaynak arayışı içinde olduğu belirtiliyor.

Deplasman büyüsü bozuldu

Ligde deplasmanda oynadığı Beşiktaş ve Kayserispor maçlarını kazanarak iç sahadaki puan kayıplarını bir anlamda telafi eden Trabzonspor’da Osmanlıspor yenilgisiyle deplasman büyüsü de bozuldu. Avni Aker’deki 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan Bordo-Mavililer, deplasmanda ise 2 galibiyet ve bir mağlubiyet elde etmiş oldu. Karadeniz ekibi, iç sahadaki sıkıntısını da Konya karşısında gidermenin hesabını yapıyor.

Alper sayesinde İshak Doğan’a af!

Kayserispor’daki sportif direktörlük görevini bırakıp Trabzonspor’a gelirken Okay Yokuşlu ve Alper Uludağ’ın alınmasını isteyen Süleyman Hurma, Okay’dan yana alkış alırken Alper’den yana eleştiriliyor. Sezon başı kampında beklentilerin altında kalan genç sol bek, Constant’ın sakatlığında bulduğu şansı da kullanamadı. Alternatif konusunda Alper’in eksik kalmasıyla teknik heyette kadro dışı bırakılan İshak Doğan’ın affedilmesi gündem geldi. Kesin karar birkaç güne kadar verilecek.