Sezona iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor’da Galatasaray karşısında gelen şanssız yenilginin üzüntüsü yaşanıyor. Oyun anlamında rakibinden üstün olan bordo-mavililerin sonuca gidememesinde kadro tercihleri sebep olarak öne çıkarıldı.
Teknik direktör Shota Arveladze’nin ilk 11’de yaptığı hamleler, mücadeleye epey bir tesir etti. Ayrıca Gürcü çalıştırıcının 90 dakika içinde yaptığı değişiklikler de eleştiri aldı.

Akhisar Belediye ve Kayserispor maçlarında golleriyle takıma 4 puan kazandıran Oscar Cardozo’nun 4 haftadır gol atamayan N’Doye yerine oynatılmayıp yedek bırakılması en büyük tepkiyi çekti.

Paraguaylı yıldızın hem skor hem de rakip savunmayı yıpratan tarzı nedeniyle birinci tercih olması gerektiği dile getirildi. Sezona formda giren Yusuf Erdoğan ile takımın yıldızı olarak kabul edilen Mehmet Ekici’nin de kulübede oturtulması hatalı kararlar olarak nitelendirildi.

Öte yandan, değişiklikler de Shota’nın başını ağrıttı. Özellikle 78. dakikada takım gol ararken Salih Dursun’un oyuna girip, beklerin yer değiştirmesi garip bir karar olarak yorumlandı. Mehmet Ekici’nin ise hiç süre almaması dikkatlerden kaçmadı.