61SAAT SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Lig'in 2. hafta mücadelesinde Beşiktaş, evinde Trabzonspor karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi bordo-mavililer 2-1'lik skorla kazandı.

İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelenin ikinci yarısında tempo yükseldi. Trabzonspor 53. dakikada Yusuf Erdoğan ile öne geçerken, Beşiktaş 57. dakikada Ricardo Quaresma ile beraberliği yakaladı. Trabzonspor'da Erkan Zengin, 84. dakikada attığı harika gol ile takımına galibiyeti getiren isim oldu. Trabzonspor'da maçın ardından konuşan Bordo-mavililerin teknik adamı Sota Arveladze, "Böyle iyi bir top çeviren, ayak kalitesi olan çok takım yok Türkiye'de. Gerçekten ön taraf, özel bir yetenekli oyunculara sahip Beşiktaş. Biz onu hafta içinde hep konuştuk. Orada fazla açmayalım. Ara vermeyelim dedik. İlk 7-8 dakika biraz daha zaman verdik. Ondan sonra iyi organize olup zaman vermedik. İyi bir maç oldu kaliteli maç oldu. Futbolculara doğru mu teşekkür etmek değil, tebrik etmek lazım. 90 dakikaya kadar bu oyunu yapmak çok iyi. Topsuz yapmak kolay değil. 2-3 tane pozisyon yakaladık. Bize kalmasa top bu kadar yetişemeyiz. Biz de artık olması lazım. Biz de onları topsuz koşturmamız lazım. İkinci yarı onu daha iyi yaptık. Top tuttuk. Pozisyon bulduk ve gole çevirdik" dedi. 
Hakemle ilgili de konuşan Şota, "Maalesef yediğimiz gol net bir hata. Hakemin önünde oluyor. Sokakta olur gibi. Ne yanında olan görüyor, ne içerde olan görüyor. Bağırıyoruz çağırıyoruz olmuyor. Hatalı bir gol yedik sonuçta. Futbolcularımızı tebrik etmek lazım. Takım olarak çok iyi mücadele ettik. Çalıştığımız pozisyonlar yaptık. Çok önemli bir 3 puan aldık" dedi. 

2 TRANSFER MÜJDESİ
Erkan'ın attığı golün hızıyla tahminde bulunması istenilen Şota, "Gol oluyorsa, fark etmez suratı. Çok hafif bile vursa gol olsun yeter. Tahminim 120 olur mu? Aslında ben ne kadar hızlı ne kadar az olduğunu bilmiyorum. 120 olsun..." diye konuştu. 
Şota transfer müjdesi de vererek, "Sakıntılı başladık. Tabi hazırlık dönemi. Ama herkese teşekkür etmek istiyorum. Camianın... Yanında olanlara da teşekkür etmek istiyorum. Özellikle Süleyman ağabeye teşekkür ederim. Güven verdi herkese. Yaptığı işlerde ve transferlerde güven veriyor. Şuan da çalıştığımız transferlerde çok önemli 2 isim geliyor. Taraftarı mutlu edecek, bizi mutlu edecek. O yüzden Süleyman ağabeye teşekkür ederim. Yabancı geliyor. İyi oyuncular kaliteli oyuncular alacağız. İnşallah bu hafta içi bitecek.!" dedi.

Öte yandan bu iki ismin Marco Marin ve Papy olduğu kaydedildi