Trabzonspor’un istediği Soudani ve Svensson için takımlarının çıkardığı sorunlara bir yenisi eklendi. Oyuncuları satmak istemeyen kulüpleri, “UEFA Avrupa Ligi maçları sonrası görüşelim” diyerek süreyi uzattı.
Transfer çalışmalarını 28 yaşındaki Cezayirli sağ kanat El Arbi Hillel Soudani ve 23 yaşındaki Norveçli sağ bek Jonas Svensson'u kadrosuna katarak sonuçlandırmak isteyen Trabzonspor iki oyuncunun kulübüyle yaptığı görüşmelere devam ediyor. Ancak Soudani'nin kulübü Dinamo Zagreb'in Trabzonsporlu yetkililere, "Şampiyonlar Ligi maçlarımızdan sonra görüşelim" dediği öğrenildi. 16 ve 24 Ağustos tarihlerinde Salzburg ile Şampiyonlar Ligi maçı oynayacak Hırvat kulübünün buradan çıkacak sonuca göre Soudani'nin satışı için onay verebileceği belirtildi. Ancak Zagreb'in bir türlü bırakmadığı Cezayirli bu kez yönetimine "Bırakın gideyim. Yeni bir sayfa açmak istiyorum" resti çekti. Zagreb forması ile 127 maçta 52 gol ve 39 asist üreten Soudani, Cezayir Milli Takımı'nda da 37 maçta 18 gol kaydetti.

17 GOL ATTI, 37 ASİST YAPTI
Bordo-mavili kulübün transfer etmek istediği Svensson'un kulübü Rosenborg da Şampiyonlar Ligi'nden elenmesine rağmen genç oyuncuyu UEFA Avrupa Ligi'nde 18-25 Ağustos tarihlerinde oynatacağını açıkladı. Bu tarihlerin ardından Trabzonspor ile görüşebileceklerini ileten Norveç kulübünü daha önceden ikna etmek için uğraşan Trabzonspor yetkilileri, fiyatları da çok artırmak istemiyor. Svensson, takımı Rosenborg ile 215 maçta çıktı ve 17 gol atıp, 37 de asist yaptı. 23 yaşındaki sağ bek, genç yaşına rağmen maç tecrübesi ve skora yaptığı katkılarla dikkat çekiyor

SOUDANİ KİMDİR?
Doğum Tarihi: 25 Kasım 1987
Doğum Yeri: Cezayir
Boy: 1.82 / Kilo: 75
Pozisyon: Sağ Kanat
Kulübü: D. Zagreb

SVENSSON KİMDİR?
Doğum Tarihi: 6 Mart 1993
Doğum Yeri: Norveç
Boy: 1.70 / Kilo: 66
PozisyoN: Sağ Bek
Kulübü: Rosengborg
.