61SAAT SPOR SERVİSİ- Hasan Tüncel

Spor Hukukçusu Dursun Küçük, Trabzonspor’a gelen 1 yıl men cezasını yorumladı.

MUHARREM USTA DÖNEMİNDE…
Küçük, yaptığı açıklamada, “Bir yıl Avrupa’dan men edildiğimiz yazılıyor. UEFA bize diyordu ki sen normalde Muharrem Usta dönemindeki anlaşmalara uymadın. Kulüpler Bankalar Birliği’nden yapılandırma yapacağız diye yazı aldı ve UEFA’ya verdi. Trabzonspor 5 milyon Euro açığını kapattık ve yapılandırma yaptık dedi. 31 Mart itibariyle hesap tablosunda 5 milyon Euro’da ya fazla zararımı var. İkinci ihtimal 31 Mart’a kadar borçsuzluk kağıdı almamız gerekiyordu. Onları teslim ettik ve belki de bir kağıt için eksik dedi. Bunlar ihtimal tabi. Asıl sebebi gerekçeli karar olmadığı için bilemiyoruz” dedi.

KARAR HATALI OLABİLİR
Küçük, şöyle devam etti: “Kucka sattık Burak’ı feshettik Onur'la feshettik bilançoda farklı gösterdik. Burada bilanço hatası da olabilir. Bu bizim bu sene ile ilgili durum değil. 25 Temmuz'da anlaşma yaptık ve 15 Ekim'e kadar süre verdik. 2018-19 dönemiyle ilgili bunları yerine getiremedin diyor. Galatasaray’da yaptığı sözleşmeyi ihlal etmiş ve ihlale rağmen Galatasaray’a ceza verilmemişti. Daha sonra hatalı olduğu söylendi itiraz edildi. CAS’a taşıdığında 10 günde yapılmadı gereken itirazın 15 günde yapıldığı tespit edilip usülden Galatasaray kazanmıştı. Medyaya Galatasaray zafer kazandı şeklinde duyurulmuştu. Öyle değildi. Trabzonspor döndüğünde 5 Temmuz'da alınan ve 16 Ekim'e kadar açıklanabilirdi herhangi açıklama olmadı.Trabzonspor 'şartları yerine getirdik ve belgeleri de bunlar' diyerek CAS’a başvuru yapacaktır. Bunları yapıp bu sene yargılama devam edip teminat verilir ve tedbir de alabilir. UEFA’nın vermiş olduğu karar hatalı da olabilir. UEFA’nın kendi kurulundan da dönebilir. CAS’tan da dönebilir. Hangi ihlalden olduğu açıklanmadı. Gerekçeli karar açıklandığında net bilgi alınacak. Burada eksik varsa da bu, bu sene ile ilgili değil."

SEZON BİTMEDEN ZOR
Küçük, men cezasının son durumunun ne kadar süreceği ile ilgili şunları söyledi: "Ne kadar sürer derseniz sezon bitmeden bu davanın sonuçlanması zor gibi görünüyor."