Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın ilk maçında Gençlerbirliği yarın Galatasaray'ı konuk edecek. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00 başlayacak. Karşılaşmanın hakemi ise Mete Kalkavan.

Süper Lig'de 15. hafta pazartesi günü oynanacak Trabzonspor-Eskişehirspor karşılaşması ile sona erecek Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve operasyon geçiren FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, yaklaşık 1 aylık bir aranın ardından sahalara geri döndü. İstanbul Başakşehir- Kayseri Erciyesspor maçını yönetecek olan Cüneyt Çakır 1 aylık aranın ardından düdüğüne kavuşmuş oldu.

Geçen haftanın tartışmalı hakemleri yine sahada

Galatasaray'ın Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 3-2 kazandığı mücadelenin hakemi olan Fırat Aydınus'un maçta verdiği ve vermediği penaltı kararları büyük tartışma konusu olmuştu.

Bursaspor-Trabzonspor maçını yöneten Bülent Yıldırım ise Bursaspor lehine tartışmalı bir penaltı kararı vermiş, ayrıca Bursaspor'un 1 golünü ofsayt gerekçesiyle iptal etmişti.

14. haftanın son maçı olan Çaykur Rizespor-Gaziantepspor maçında hakem Bülent Yıldırım, Gaziantepsporlu futbolcu Costly oyuna girdikten kısa bir süre sonra sarı kart göstermişti. Oyuncunun masumane itirazını anında sarı kartla cezalandırıp çok tartışılan bir kırmızı kart göstermişti.

İşte 15. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler:

26 Aralık Cuma

20.00 Gençlerbirliği -Galatasaray (Mete Kalkavan)

27 Aralık Cumartesi

13.30 Kardemir KarabüksporBalıkesirspor (Süleyman Abay)
16.00 İstanbul Başakşehir-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor (Çüneyt Çakır)
19.00 Fenerbahçe- Mersin İdmanyurdu (Bülent Yıldırım)

28 Aralık Pazar

13.30 Kasımpaşa-Sivasspor (Mustafa Kamil Abitoğlu)
13.30 Gaziantepspor-Bursaspor (Hüseyin Göçek)
16.00 Akhisar Belediyespor-Çaykur Rizespor (Fırat Aydınus)
19.00 Torku Konyaspor-Beşiktaş (Halis Özkahya)

29 Aralık Pazartesi:

20.00 Trabzonspor-Eskişehirspor (Özgür Yankaya)