İşte yorumlar...

"AVCI'NIN İŞİ HİÇ KOLAY DEĞİL"

İSKENDER GÜNEN/SABAH: Yeni bir teknik adamla, yeni bir başlangıç için herkes beklenti içindeydi. Ama bir gerçek var ki yeni bir başlangıç da olsa istikrarlı bir yapı için sabır gösterilmesi gerekmekte... Çünkü gelen teknik adam kim olursa olsun elinde sihirli bir değnek yok. Alınan 3 puan uzun bir aradan sonra Trabzonspor için büyük önem taşımakta. Ama bir başka gerçek var ki görünen o ki Abdullah Avcı'nın işi hiç de kolay değil... Çünkü elindeki kadronun ne yazık ki gerekli yeterlilikte olmadığı bir gerçek.

"GOLDEN SONRA YİNE AYNI TRABZON"

İSKENDER GÜNEN/SABAH: Trabzonspor için olumlu düşüncelerimiz var. Topa daha fazla sahip olan ve de pozisyonlar bulan taraf bordo-mavililerdi. Ekuban, Afobe ve de Nwakaeme ile girilen net 3 gol pozisyonundan sonra Abdülkadir Ömür'ün yaptığı asistle Ekuban'la gelen gol. Golden sonra ise yine bizim geçen yıldan beri gördüğümüz Trabzonspor ortaya çıktı. Önde kaybedilen toplardan sonra geri dönüşlerde sorunlar ortaya çıktığı için orta alanda Erzurumspor önce üstünlüğü alıp pozisyonlar üretmeye başladı. Bunun en önemli nedeni önde kendisinden çok şey beklenen Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür gibi oyuncuların orta alana gelip yardımcı olmamalarıydı.

"ÇOK KIYMETLİYDİ"

LEVENT TÜZEMEN/SABAH: Abdullah Avcı için Erzurum maçı kazanmak adına çok kıymetliydi. Çünkü Trabzon uzun süredir galibiyete hasretti. Abdülkadir Ömür'ün enfes pasında Ekuban "Kontrolşut" anlayışıyla akıllı bir gol attı. Temposu ve mücadelesi yüksek maçta Trabzonlu oyuncuların coşkusu ve kazanma isteği vardı. Abdullah Avcı'nın Alanya maçında görev alan Serkan, Kamil Ahmet, Flavio ve Djaniny'nin yerlerine Marlon, Baker, Nwakaeme ile Afobe'ye 11'de yer vermesi Trabzon'un daha dengeli ve daha uyumlu oynamasını sağladı.

"UĞURCAN'A DUA ETSİN"

LEVENT TÜZEMEN/SABAH: Trabzon yatıp kalkıp Uğurcan'a dua etsin. İkinci yarı Uğurcan kalesinde devleşerek yaptığı kurtarışlarla Trabzon'un kazandığı 3 puana büyük katkı sağladı. Trabzon'un hâlâ savunma anlayışında sıkıntısı sürüyor. Afobe çok koşuyor ama bal yapmıyor. İlk yarı kaleciyi geçmesine rağmen çevre kontrolü yapmadan ve kaleye bakmadan şut atması şaşırtıcıydı. Baker'in biraz daha sorumluluk alıp sıkışan oyunu ters kanada taşıması gerekir. Abdullah Avcı ayrıca Nwakaeme'nin daha etkin olacağı bir oyun planlamalı. Erzurum maçında Nwakaeme çok etkisiz kaldı.

"FUTBOL ADINA HİÇBİR ŞEY YOK"

AHMET ÇAKAR/SABAH: Trabzonspor dün gece sadece ve sadece aldığı 3 puana sevinebilir. Onları sevindirecek futbol adına hiçbir şey yok. Takımları tanımasak, oyuncuları bilmesek hangisi daha kaliteli takım, hangisi ev sahibi anlayamayız. 90 dakika boyunca kontrol Erzurumspor'daydı. Pozisyonları var, büyük baskı kurdular, Trabzonspor'un her iki kanadında yol geçen hanı gibi gittiler geldiler ama kaybettiler. Trabzonspor için söylenecek en iyi şey; dua etsinler Ekuban gibi çok zeki ve vuruş tekniği çok yüksek bir oyuncusu var. Attığı gol de bunun en önemli örneği. Kontrol eder etmez bir halı saha golü atıyor. Boş köşeyi görüyor, bırakıveriyor.

"AVCI, DEĞİŞİM İÇİN GELDİ"

AHMET ÇAKAR/SABAH: Vitor Hugo iyi direndi. Uğurcan da öyle. Köşeden çıkardığı bir frikik var ki o gol olsa belki de haftalar önceki Kasımpaşa maçının bir benzeri yaşanırdı. Sonuçta Abdullah Avcı bazı şeyleri değiştirmek için geldi. Trabzon'un takım savunması zayıf. Oyunu tutamıyorlar. Orta saha dirençleri yok. Erzurumspor'u beğendim. Maçı kaybetmek mutlaka onları üzmüştür çünkü hak etmediler. Genç hakem Erkan Özdamar'ı çok beğendim. Bir iki ufak tefek hata dışında çok başarılı bir maç yönetti.

"TRABZON SKORU KORUDU"

REHA KAPSAL/FOTOMAÇ: Futbol bir pozisyon oyunuysa bunu hücumda ve savunmada alamadıklarından Erzurumspor çok güçlü bir takım olmasa da çok pozisyon verdiler. Son haftaların formsuz takımı Erzurum, oyun baskısını kabul ettirdi. Trabzonspor'u daha içgüdüsel ve skoru korumaya yönelik oyunu oynamaya ittiler. Sezon başında yapılan yanlış transfer planlaması geçen seneki kalitenin çok altında yabancıların gelmesine neden olmuştu. Bununla beraber Trabzonspor'un altyapısından yetişen A. Ömür, A. Parmak ve Uğurcan gibi yetenekli oyuncular da her geçen gün gelişim göstereceğine geriye gitti. Böylece Trabzonspor'un bu sezonki olumsuz görüntüsünü net bir şekilde ortaya koydu.

"3 PUAN ÖNEMLİYDİ"

REHA KAPSAL/FOTOMAÇ: Trabzonspor, Abdullah Avcı ile çıktığı ilk maçta 3 puan alması moral ve özgüven açısından önemliydi. Ayrıca ileriki haftalara umutla bakmak adına kötü futbola rağmen 3 puan kritikti. Futbolda bazen oyunu ertelersin ve sahadan 3 puanla ayrılırsın. Trabzonspor'un Erzurum karşısında yaptığı tam da buydu.

"BİRÇOK ŞEY DEĞİŞMİŞ"

LEMİ ÇELİK/SÖZCÜ: Trabzonspor’a Abdullah Avcı Hoca'nın gelmesiyle birçok şeyin değiştiğini görmekteyiz. Daha çok pas yapan, topa daha fazla sahip olan, sahayı genişliğine çok iyi kullanan, kanatları sürekli hücuma çıkararak modern futbolun örneklerini veren bir Trabzonspor. Ofansif kadroyla farkındalık yarattı. Avcı'nın ikinci keşfi Afobe'nin tek santrfor olarak yetersiz kalacağı, Ekuban'ın ise tek başına santrfor olarak oynayamayacağını görmesi. İkisini birlikte çift forvet oynatarak hücum gücünü artırdı. Oyuncu değişikliklerindeki yanlışlar Avcı ile ortadan kalktı. 60. dakikadan sonra oyundan düşen, golleri kaçıran Afobe'yi çıkarıp bir mücadeleci orta saha alarak oyunda dengeyi kurdu. Trabzonspor, rakibine daha fazla basmaya başladı. Skoru koruma adına doğru hamlelerle takımının galip gelmesini sağladı.

"ABDULLAH HOCA FARKINDADIR"

LEMİ ÇELİK/SÖZCÜ: Olumsuz gördüklerimiz ve tespitlerimiz ise şunlar: Rakip kornerlerde alan markajı yapılıyor. Adam markajı gerekiyor. Dönen toplarda hücuma çıkacak oyuncu göremedik. Mutlaka bulunmalı. Geçişi yapacak oyuncular olmalı. Ekuban ileride tek başına bırakılmalı. Dönen toplardan sonra hızlı hücum ve kontrataklar yapılmalı. Topa sahip olunmalı. Ayrıca rakibin duran toplarında tüm takımın ceza sahasında beklemesi hücuma geçişi zorlaştırır. Abdullah Hoca bunların farkındadır. Eksikleri giderirse rakiplerine üstünlük sağlayan iyi bir Trabzonspor izleyeceğimiz kesin.

"BÜTÜN YÜK UĞURCAN'A DÜŞTÜ"

ÖMER FARUK ÜNAL/TÜRKİYE: Trabzon çok pozisyon buldu, ancak çok da pozisyon verdi. Erzurumspor oldukça cesur bir on birle sahaya çıkmıştı! Rashad, Obertan, Novikovas, Gomes gibi oyuncular tercih edilmişti. Bir deplasmanda hele de Trabzon'da bu biraz fazla lükstü. Mehmet Özdilek, Trabzon savunmasının çok hata yapacağını düşünmüş olmalı ki; bunda da haklı çıktı. Ciddi pozisyonlar buldular. Ağlara giden bir topları VAR'a takıldı. O eski Nwakaeme'den eser yok! Afobe'nin gücü yok! Atılan gol dışında Ömür ve Ekuban hiç yoklardı! Bütün yük Uğurcan'a düştü! Erzurum sahadan puansız ayrılmayı hak etmedi.

"AĞAOĞLU İÇİN DE ZARURİYDİ"

ÖMER FARUK ÜNAL/TÜRKİYE: Trabzon için en tehlikeli skor 1-0'dır! Başka bir deyişle tek farklı önde olması. Bunun onlarca örneği var. Hele de çok kaçırmaya başladıysa... Abdullah Avcı'nın Afobe'yi kenara alıp, Flavio sahaya sürmesi çok akla yatkın gelmedi. Bu skoru koruma içgüdüsüydü. Neyseki; dün akşam şans yanlarındaydı! Ömür'e bir asist lâzımdı. Ekuban'a 8 boş geçen haftadan sonra bu gol ilaç gibi gelmişti. Maç kazanamadan geçilen 5 haftadan sonra Ağaoğlu için de bu galibiyet çok zaruri bir ihtiyaçtı!

"KOLAY YOLA SAPACAĞINI DÜŞÜNMEDİM"

CEMAL ERSEN/MİLLİYET: Trabzonspor açısından çok kritik bir maçtı. Yeni teknik direktörü ile alacağı bir galibiyet hayat öpücüğü olacaktı kuşkusuz. Günlerdir Abdullah Avcı’nın oyuna değil, skora bakacağı konuşuluyordu. Yani kazanalım da, sonrasına bakarız mantığı. Ben, Avcı’nın böyle bir kolay yola sapacağını düşünmedim. Oyun felsefesini kısa sürede takımına benimsetmesi elbette kolay değil. Değişimler, sıkıntıyı beraberinde getirir. Ancak bu düzeye gelmiş futbolcuların kendilerinden ne istendiğini anlamaları için ekstra zekaya gerek yok. Yeter ki doğru izah edilsin.

"NE ÇOK İŞİN VAR ABDULLAH HOCAM"

CEMAL ERSEN/MİLLİYET: Gelelim Trabzonspor gerçeklerine. Sezona travma yaşayarak başlayan bir takımın bugünden yarına kişilik kazanması mümkün değil. Ayağa kalkmak, yürümeye başlamak ve yarışmacı olmak için bir noktada kötü gidişe ‘dur’ demesi gerekiyordu. Ben oyuncuların niyetine, hocanın planlarına bakarım. Dün akşam savunmacıların gayreti ve olağanüstü müdahaleleri Trabzonspor’u yeni bir hayal kırıklığı yaşamaktan kurtardı. Abdullah hocanın işi zor. İyi başladı, devamının gelmesi için futbolcularının onun beynini okumaya çalışması lazım. Bir; pes etmemeyi öğrenecekler, iki; bir takımın parçası olduğu gerçeğini görecekler, üç; Trabzonspor formasının ağırlığını ve anlamını kavrayacaklar.Sonuç... Ne çok işin var be Abdullah hocam!