Trabzonspor'un savunma oyuncusu Giray Kaçar, çok yönlü sportif kişiliğiyle ön plana çıkıyor.

Futbola başlamadan önce hentbol, tekvando, atletizm ve yüzme sporları yapan Giray, özellikle tekvando da kırmızı kuşak sahibi.

Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sayfasından, "Çok Yönlü Giray" başlığıyla yayımlanan haberde Giray ile ilgili şu bilgilere yer verildi: "Özellikle okul yıllarında hentbolda de Türkiye birinciliği bulunan başarılı sporcumuz, Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda da kaleciyken yine aynı başarıya ulaşarak ilginç bir istatistiğe imza atıyor.

İlkokul seviyesinde kalecilik yaptığını ancak hiçbir zaman kaleci olarak futbola devam etmeyi düşünmediğini dile getiren Giray, “Futbolculuk anlamında o zamanlarda da son derece yetenekliydim. Önceleri orta sahanın sağında ve ortasında görev yapıyordum. Daha sonra stoper mevkiine geçiş yaptım” diye konuştu.

Futbolda stoperlerin kesici özelliklerinin yanı sıra topu olumlu kullanabilmelerinin de büyük önem taşıdığını kaydeden milli oyuncumuz, “Bu tanıma uyduğumu ancak daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum.

Orta sahadayken bu özelliklerim daha olumluydu ancak stoper geçince kısmi bir gerileme yaşadığım söylenebilir. Orta saha oyuncusu risk alabilir ancak özellikle defans oyuncusunun yapacağı bir hata çok pahalıya al olduğu için daha dikkatli davranması gerekiyor.

Bu nedenle riske girmeden de topu uzaklaştırmak istiyorsunuz. Zaman zaman hatalar olsa da bu özelliğimi çok da kötü görmüyorum” yorumunu yaptı"