Çözüm ortaklarıyla birlikte bir kulüp satın almak istediklerini ifade eden Hurma, Niğde Belediyespor'la görüştüklerini  ilk kez Radyospor'da açıkladı.

İşte Süleyman Hurma'nın röportajından önemli satır başları:

YABANCI KURALI YORUMU
"Milli takım özelinde her şeyi düşünmek üzereyiz. Birileri dur demezse iki maçta alınan sonuçlar bir şey ifade etmez. Türkiye'de her olaydan sonra başka bir şeye dönüş oluyor. Kötü giderse yaşlı ya da sürekli oynayan isimler kadroya alınmaz yeni isimler gelir. Yeni isimlerden hiçbiri ileriki yıllarda kadroya giremez. Konular sürekli yabancı ile yerli futbolcu noktasına dönüyor. Yabancı sayısı çok olursa yerli futbolcu oynayamıyor deniyor, yabancı sayısı az olursa bu kez rekabet edilemiyor deniyor"

KULÜP ALMAK İSTİYORUZ
"Ben sahalara her zaman dönmeyi istiyorum. Henüz istediğim bir iş imkanı önüme çıkmadı. Çalışma hayatıma üniversitede ders vererek devam ediyorum. Bu yaşta emekli olacak durumda da değilim. Birkaç iş adamı arkadaşımla bir kulüp bakıyoruz. Satın almak istiyoruz. Niğde Belediyespor ile de bir görüşmemiz oldu, henüz bu görüşmeler sonuçlanmadı. Satın alacağımız kulüp Tuzlaspor gibi bir model olmayacak. Tuzlaspor modeli benim kullanabileceğim bir model değil. Futbolculuk ve futbol kulübü yönetmek farklı şeyler. Benimle birlikte yatırımcı insanlar var. Başka isimlerde var. Bizim Abramovich ile mükaseye edilecek durumumuz yok. Türkiye'de kulüplerimizde dernekler yasası ile yönetilme olduğu için kulüplerde yer almak zor. Ben sürekli bir yerlere gidip mücadele ediyorum. Amacımız kendi bilgi ve birikimimizi kullanabilir miyiz? Bizler bunun peşindeyiz"

KULÜPLERİMİZ ŞİRKETLEŞMELİ
"Kulüplerimiz kesinlikle şirketleşmeli. Ekonomik problemelerinin çözümünün en önemli göstergisi şirketleşememiş olması. Şehrin belediye başkanı, önde gelen kişileri uğraşıyor. Bu işle meraklı olan ama konuyla ilgili bilgisi olmayan isimler geliyor. 10 lira verip 100 lira zarar ettiriyorlar. Kulüplerimiz sonuç olarak borçlu duruma düşüyor. Bu bir iş ve sektördür. O halde şirketleşmesi gerekiyor. Bugün PSG Arapların elinde, Manchester United bir ABD işadamının elinde"

TRABZONSPOR SORUNLARINI ÇÖZMEDEĞİ SÜRECE....
"Trabzonspor kendi iç dinamiklerini halletmediği sürece, sorunlarını çözmediği sürece başarılı olamaz. Çok iyi oyuncular geldi. Milan'dan, İngiltere'den Porto'dan her yerden isimler geldi. Yerli iyi isimler geldi yıkılıp gitti. Şimdi herkes kulüpten bir şeyler almak istiyor. Lig gollü oluyor. Seyirci gelmeye başladı"