Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında yaşanan olaylar yüzünden PFDK'dan en az 2 maç saha kapatma cezası alması beklenen Trabzonspor, Süper Final için eylem planını hazırladı. Saha kapatma cezası gelmesi halinde alternatif bir çözüm yolu düşünen bordo-mavili yönetim, Süper Final'de cezalı olacağı maçlarını İstanbul'da oynamak için TFF ile temasa geçecek.

MAÇLARA RENK KATAR
Geçmişte Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı maçlarda seyirci rekorları kıran bordo-mavili yönetimin, TFF'ye "3 Temmuz'dan bu yana yaşanan süreçte futbolumuzun hali ortada. Süper Final iddialı bir iş. Maçlarımızı Trabzon'da Avni Aker Stadı'nda oynayamayacaksak, İstanbul'da olmayı isteriz. Böylece Süper Final karşılaşmalarının hepsi İstanbul'da oynanmış olur ve 6 haftalık maraton daha renkli geçer" önerisi ile gideceği öğrenildi. TFF ve yayıncı kuruluş Lig TV'nin de Trabzon'dan gelecek böyle bir teklife olumlu bakması bekleniyor.

PFDK BUGÜN AÇIKLAYACAK
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, derbideki olaylarla ilgili kararını bugün açıklayacak.
Sahaya atılan yabancı maddeler ve küfürlü tezahüratları ele alacak olan PFDK, akşam saatlerinde kararını duyuracak.

EMNİYETTEN SIKI TAKİP
Trabzon Emniyeti, derbide sahaya çakı ve yabancı madde atan kişilerin bulunması için çalışmalarını yürütüyor. Ancak stat kameralarının görüntü kalitesinin düşük olması emniyetin işini zorlaştırıyor.