Spor Toto Süper Lig'de bu sezon gösterdiği başarılı performansla dikkat çeken Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, sürpriz bir şekilde görevinden ayrıldı. Kayserispor Kulübü, bu sezon 33 haftada 44 puan toplayarak başarılı bir performans sergileyen Rumen teknik adamla yolları ayırma kararı aldı.

KAYSERİSPOR'DAN MARIUS SUMUDİCA AÇIKLAMASI

Sarı-kırmızılılar'dan yapılan yazılı açıklamada Sumudica ile yolların ayrıldığını açıkladı. İşte Kayserispor'dan yapılan açıklama.

Sayın hocamız da bu durumdan rahatsızlığını ifade ederek birkaç hafta önce ayrılma isteğinde bulunmuş ancak yönetimimiz "istikrar"açısından devam etmesini sağlamıştır. Ancak,geldiğimiz noktada

Sayın Sumudica ile yaptığımız görüş alışverişi sonucu, birkaç takviye olsa da, önümüzdeki sezonda da çoğunlukla aynı futbolcu gurubu ile yola devam edileceğinden koordinasyon ve iletişimde sıkıntıyla birlikte "hedeflenen başarı" açısından da tereddütler oluştuğundan karşılıklı anlayış çerçevesinde yollarımızın ayrılmasına karar vermiş bulunmaktayız. Hocamıza KAYSERİSPOR'a
verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, kendisini tanımaktan mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz.
Güle güle Şumi,kariyerinde başarılar…

SUMUDİCA NERELİ? SUMUDİCA KARİYERİ
Marius ?umudica 4 Mart 1971'de Bükreş, Rumen teknik direktör ve eski futbolcudur. 2016-17 sezonunda Astra Giurgiu takımından transfer edilen Sumudica, futbolcu olarak Romanya'da bir çok takımda forma giymiş en son Gloria Bistrita takımında 2006 yılında profesyonel futbol yaşantısını sonlandırmıştır.

Ardından teknik direktör olarak çalışmalara başlayan Rumen hoca ilk olarak Rapid Bukarest takımını çalıştırmış ardından AS Rocar, İnter Gaz, Progresul Bukarest, Farul, Gloria Bistrita, AO Kavala, Ploiesti, Brasov, Vaslui, Cluj, Al-Shaab, Chianjna, Astra Giurgiu takımlarını çalıştırmış ve 2017 yılında Kayserspor takımının başına geçmiştir.

.