Başkan Hilmi Kulluk önderliğinde altyapı çalışmalarını sürdüren Konyaspor, Burdur’dan sonra Trabzon’da da futbol okulu açtı.

Konu ile ilgili konuşan Konyaspor Altyapı Koordinatörü Taner Ay, “Konyaspor’un adını ve Konyaspor sevgisini ülkemizin dört bir yanına ulaştırmak için başlattığımız çalışmalar sürüyor.” dedi Konyaspor Altyapı Koordinatörü Taner Ay tarafından yürütülen altyapı çalışmaları hızla sürüyor. Konyaspor bu doğrultuda Trabzon’da da çalışmalarına başlayacak. Gelecek sezon uygulanacak olan yeni yabancı kuralından sonra yerli futbolculara yönelecek olan Türk takımları da önümüzdeki süreçte Konyaspor’un kapısına ciddi tekliflerle gelebilir. Son yıllarda altyapıya verdiği önemle tesisleşme bakımından ciddi yol kat eden Konyaspor, Burdur’un Bucak ilçesinde açtığı futbol okulunun ardından şimdi de Trabzon’da faaliyetlerine başladı. Altyapıya önem vererek önemli çalışmalara imza atan Konyaspor gelecek yıllarda adından sıkça bahsettirecek gibi gözüküyor. Altyapı çalışmalarına Başkan Hilmi Kulluk önderliğinde başlayan İH Konyaspor, 4 yıl içinde hem Konya’da hem de farklı illerde Konyaspor Futbol okullarını açarak geleceğin futbolcularını yetiştiriyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun gelecek sezon uygulayacağı yeni yabancı kuralıyla ilgili kararı doğrultusunda önümüzdeki 3 yıl boyunca yabancı futbolculara kısıtlama gelecek. Bu doğrultuda yerli futbolcular yönelecek olan Türk takımları da düşük maliyetli ve yerli oyuncuları tarayacak. Kulüplerin maddi anlamda da sıkıntılar yaşamasının ardından alınan bu kararlar yerli oyunculara da bir fırsat tanıyor. Bu doğrultu da akademisinde önemli futbolcuları yetiştiren İH Konyaspor’a sezon sonunda ve ilerleyen yıllarda ciddi tekliflerin geleceği bekleniyor.

KONYASPOR’UN ADINI YAYACAĞIZ

Konyaspor’un Trabzon’daki altyapı okulunu açmasından sonra konuyla ilgili resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada: “Konyaspor Futbol Okulları Trabzon bölgesinde faaliyetlerine başlıyor. Türkiye genelinde yapılanmasını birçok ilde sürdüren Futbol Okullarımız çalışma alanlarını genişletmeyi sürdürüyor. Konyaspor Futbol Okullarımız, Akademi Koordinatörümüz Taner Ay ve Futbol Okulları Sorumlumuz Taygun Yavaş’ın katılımıyla Trabzon 1923 Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ümit Özer ile sözleşme imzaladı.  Trabzon 1923 kulübü ile aynı zamanda pilot takım çalışmasını da içeren anlaşmanın her iki taraf içinde hayırlı olmasını dileyen Akademi Koordinatörümüz Taner Ay: “Konyaspor’un adını ve Konyaspor sevgisini ülkemizin dört bir yanına ulaştırmak için başlattığımız çalışmalar sürüyor. Trabzon bölgesinde hem futbol okullarımız çalışmalarına başlayacak hem de Trabzon 1923 kulübü ile pilot takım projesi çerçevesinde çalışmalar yapacağız. Konyaspor için fayda getireceğine inandığımız bu tür çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.” dedi.