Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, TFF ve MHK’yı ’Mete Kalkavan’ın Beşiktaş maçındaki yönetimine sessiz kaldığı’ gerekçesiyle kınadı. 

Kınama metnini imzalayanlar arasında Süper Lig gözlemcisi Turgay Güdü de yer aldı. Güdü gözlemci görevinin yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi konumunda.

İşte o açıklama:

"5 Kasım 2016 Cumartesi günü Vodafone Arena’da oynanan Beşiktaş-Trabzonspor müsabakası, sonuçtan ziyade hakem Mete Kalkavan’ın müsabakanın seyrini değiştiren kararları ile hafızalarda yer edindi. Trabzonspor’un geçmişte olduğu gibi sistematik olarak haksızlığa uğradığı gerçeğini bir kez daha müşahede etmiş olduk. Şehir olarak çok da yabancısı olmadığımız ve Türk futbolundaki tükenmişliğin en üst seviyeye ulaştığının bir göstergesi olan haksız uygulama ve hakem hataları artık bir duruşu, bir eylemi zaruret haline getirmiştir. Haksızlıklara karşı bir tavır sergilemeyen, adalet talebimize duyarsız kalan TFF’nin bu tarafgir yaklaşımı ile Türk futbolunun bir yerlere gelemeyeceğini yüksek sesle burada bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Adaletten nasibini almamış bir federasyon başkanı olan Yıldırım Demirören’i ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu istifaya davet ediyor, ayrıca kınıyoruz." (Futbolarena)