Özdemir'in 'şimdilik' vurgusuna rağmen, 12 Haziran tarihi günlerdir tartırışılıyor. Kamuoyunda futbolun başlaması için koşulların oluşmadığı görüşü daha yaygın. Evet ligler başlayacaksa 12 Haziran'da başlayacak ama idmanlar çoktan başladı. Vaka sayımız hala daha 40 binlerde görünüyor. Bilim adamları bunun 10 ile çaparak, farkında olmayan virüslü kişi sayısının 400 bin kişi olduğunu belirtiyor. Nitekim idmanlara başlayan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta koronavirüs vakaları tespit edildi.

Bakanlık ve kuruldan 'Hayır'
Nihat Özdemir, 12 Haziran geldiğinde koşullara yeniden bakacaklarını; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun da onayıyla nihai kararı vereceklerini açıklamıştı. Ne var ki hem bakanlık hem de bilim kurulu, net şekilde "Futbolu başlatma kararı TFF'nindir" diyerek, sorumluluğu üstlenmeyeceğini duyurdu.

TFF'nin kurulundan da 'Olur' yok
Özdemir'in liglerin yeniden başlaması konusunda referans gösterdiği kurullardan biri de TFF Sağlık Kurulu... "Bünyesinde salgın hastalık uzmanı kaç kişi var" sorusunun da yöneltildiği TFF Sağlık Kurulu'nun bile bugünkü koşullarda futbolun oynanmasına olumlu bakmadığı öğrenildi.

Kurulun, halihazırdaki bilimsel veriler ışığında TFF yönetimine "Olur" demediği kaydediliyor. Böylece şu gün itibarıyla TFF yönetiminin referans gösterdiği üç birim; Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu ve TFF Sağlık Kurulu, liglerin başlatılması konusunda 'geçit' vermiş değil. (Ajansspor)