Geçen sezonun son bölümünde seyircisiz maçlar nedeniyle bilet satışı yapamadığından gelir kaybına uğrayan kulüpler, yeni sezonda kombine ve bilet gelirinden yoksun kalma ihtimali nedeniyle kara kara düşünüyordu.

İki taraf için de önemli karar
Kulüplere bugün iki müjde birden geldi. Türkiye Futbol Federasyonu, yüzde 30 kapasiteyle maçların seyircili oynanacağını açıklarken, Passolig de kombine satışlarına başlayacağını açıkladı. Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, Ajansspor'a yaptığı açıklamada "Önümüzdeki hafta itibarıyla kombine satışları başlayacak. Süper Lig takımları bu kararın çıkmasını bekliyordu. Bu bizim için de kulüpler için de çok önmeli bir karar" dedi.
Kulüp yönetimleri taraftarların maçlar seyircisiz oynansa bile takımlarına destek olmak için kombine talebinde bulunduğunu açıklayarak, Passolig firmasından bir çözüm bekliyordu. Kulüpler ve firma, TFF'nin kararıyla birlikte geçen sezonlardaki kadar olmasa da kombine geliri elde edecek. Bu gelişme özellikle dört büyükleri, sıcak para girişi sayesinde biraz olsun rahatlatacak.

Geçen sezon dört büyükler kaç kombine sattı?
Galatasaray       43 bin
Fenerbahçe       38 bin
Beşiktaş             33 bin
Trabzonspor       27 bin 

(AJANSSPOR)