Ligde normal sezonun sona ermesine iki hafta kala birbirinden zorlu maçlar oynanacak. Özellikle bu hafta oynanacak olan maçlar küme düşme hattının röntgenini de daha belirgin bir şekilde çekecek.

Bu hafta Samsunspor ve Manisasppor için kırılma haftası olacak. Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak olan Antalyaspor bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılırsa kümede kalma yolunda büyük bir avantaj elde edecek. Ligde 30 puanını bulunan Samsunspor, bugün Mersin İdman Yurdu karşısında galip gelemez; Antalyaspor kazanırsa Karadeniz temsilcisi matematiksel olarak lige veda edecek.

Ligde 32 puanı bulunan Manisaspor ise bugün Sivasspor'u karşısında oldukça kritik bir maça çıkacak. Antalyaspor ve Karabükspor ile ikili averajı eşit olan Manisaspor, bugün Sivasspor karşısından mağlubiyetle ayrılır; Antalyaspor ve Karabükspor ise bu haftaki maçlarını kazanırsa Ege ikili ya da üçlü averaj sistemi dikkate alınmaksızın Ege temsilcisi lige veda mendili sallayacak.

Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Kardemir Karabükspor ise bugün Kayserispor'u kendi sahasında mağlup etmesi durumunda büyük ölçüde kümede kalmayı garantileyecek. Süper Lig'de bir diğer yarış ise ilk 8'e girmek ve Avrupa Lig play-off'una katılmak için yapılıyor. Eskişehir, G.Birliği, Sivas, Mersin İY, Kayseri, Ordu ve G.Antep'in alacağı sonuçlar bu noktada büyük önem taşıyor.

GÜNÜN PROGRAMI
15.30 Orduspor - Gençlerbirliği
15.30 MKE Ankaragücü - Medical Park Antalyaspor
15.30 Manisaspor - Sivasspor
15.30 Kardemir Karabükspor - Kayserispor
15.30 Samsunspor - Mersin İdman Yurdu
15.30 Eskişehirspor - Gaziantepspor
19:00 Galatasaray - Trabzonspor