Spor Toto Süper Lig'i 32. haftada pazar günü oynanan maçların sonucunda Beşiktaş ve Trabzonspor, normal sezonu ilk 4 sıra içerisinde bitirmeyi garantiledi.

İki takımından 10'ar kişi kaldığı bir diğer zorlu mücadelede Gaziantepspor, Eskişehirspor'u deplasmanda 2-0 yenmeyi başardı. Konuk ekip Gaziantepspor bu sonuçla ilk 8 şansını sürdürdü. Eskişehirspor ise matematiksel olarak ilk 4 şansını kaybetti. Bu sonucun ardından Trabzonspor ve Beşiktaş, ilk 4'ü garantilemiş oldu.

Günün en önemli maçında Sivasspor, Manisa deplasmanında 3-1 kazandı. Manisaspor, bu sonuçla Ankaragücü'nün ardından ligde düşen bir diğer takım oldu.

Ligde kalma umutlarını zora sokan  Samsunspor ise kendi evinde Mersin İdman Yurdu'nu 2-0 mağlup etti. Mersin İdman Yurdu'nda Mert Nobre ve İbrahim Kaş gördükleri kırmızı kartlarla takımlarını 9 kişi bıraktılar. Samsunspor aldığı bu galibiyetle birlikte ligde kalma şansını son 2 haftaya taşıdı.

Lige haftalar öncesinden veda eden Ankaragücü, konuk ettiği Antalyaspor'a 3-0 mağlup oldu. Antalyaspor bu galibiyet ile birlikte ligde kalma yolunda önemli bir virajı geçti. Ancak henüz ligde kalmayı garantileyemedi.

Alt sıraları yakından ilgilendiren bir diğer maçta, Kardemir Karabükspor seyircisi önünde Kayserispor'u 1-0 yenerek ligde kalmayı garantiledi.

Gol sesi çıkmayan tek maç ise Orduspor ile Gençlerbirliği 0-0 berabere kaldı.