Devre arası transfer döneminin gözdesi Erdem Özgenç'i tam 6 Süper Lig ekibi istiyor.

Bu sezon Karabükspor'da başarılı bir futbol sergileyen Erdem Özgenç'e Trabzonspor, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediye, Antalyaspor ve Sivasspor talip oldu.

Trabzonspor, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 29 yaşındaki oyuncunun transferini bedelsiz olarak tamamlamak isterken oyuncu için en ciddi teklifi veren Sivasspor ise Özgenç'i sezonun ikinci yarısında kadrosunda görmek istiyor.

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un Erdem Özgenç'i sağ bekte oynatarak takımın en asistçi oyuncusu Cicinho'yu sağ açığa çekmeyi planlıyor. Carlos, Cicinho'nun sağ açıkta takıma daha fazla katkıda bulunabileceğini düşünürken savunmayı da sağlama almak için bu transferin bitmesini istiyor.

ERDEM ÖZGENÇ KİMDİR?

Futbola Yoncaspor altyapısında başlayan Erdem daha sonra İdealtepe SK, İstanbulspor ve Fenerbahçe oynadı. Fenerbahçe altyapısında yaşı yetişkinler takımında oynamayı tuttuğunda as takım için yeterli bulunmadi ve serbest bırakıldı. Bunun üzerine 2004 yılında Maltepespor'la profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takıma yükseldi.

Maltepespor için ilk resmî karşılaşmasına 5 Eylül 2004 tarihinde Yalovaspor'a karşı oynanan 2. Lig karşılaşmasında çıktı. Daha sonra birçok 2. Lig ve 1. Lig takımı için forma giydi.

2008-09 sezonun başından beri 1. Lig ekiplerinden Boluspor'da oynamaktadır. Boluspor'da gösterdiği performansla takımın vazgeçilmez futbolcuları arasına girmeyi başardı. Sağ bek mevkiinde görev alsada attiği kritik gollerle takımına birçok kez galibeyti getirmeyi başarmıştır. Bunun en belirgin örneğı 11 Aralık 2010 tarihinde Mersin İdman Yurdu'na karşı oynanan 1. Lig karşılaşmasıdır.Karşılaşma'nın 90. dakıkasına 0-1 yenik durumda giren Boluspor'a uzatma dakikalarında serbest vuruştan attiği iki golle galibiyeti getirmeyi başarmıştır.

2011-12 sezonunun başında Süper Lig ekiplerinden Karabükspor'a transfer oldu. Karabükspor'da bu sezon 10 lig maçına çıkan Özgenç, 1 gol kaydetti.