Öğle saatlerinde Zincirlikuyu’dan Avcılar yönüne giden Metrobüs durağında unutulan bir çanta paniğe neden olurken, olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak bomba imha uzmanlarına haber verdi. Bu sırada durağa girmelerine izin verilmeyen vatandaşlar arasında bu akşam Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi konuşuldu.

Meraklı bir vatandaş, “Burada çanta unutulmuş, şüpheli paket varmış. Muhtemelen Fenerbahçeliler maça gitmesin diye Galatasaraylılar koymuştur” dedi. Bu sırada bir vatandaşın, ‘Burası Avcılar yönüne gidiyor, Kadıköy’e değil’ demesi üzerine meraklı vatandaş, “O zaman yanlış yere koyup ihbar etmişlerdir” diyerek gülüşmelere neden oldu.

Daha sonra olay yerine gelen bir vatandaş, polis ekiplerine çantanın kendisine ait olduğu söyledi. Kimlik kontrolünü yapan polis ekipleri, daha sonra şahıstan çantasını açmasını istedi. Şahsın çantasını açıp içindeki eşyalarını göstermesi üzerine herkes rahat bir nefes aldı. Bir süre aksama yaşanan Metrobüs durağı, çantanın sahibine teslim edilmesinin ardından tekrar açıldı.