'Futbolda Şike' Davası'nda sona eren 22. duruşmanın ardından, ara karar açıklandı. Tahliye taleplerini değerlendiren Mahkeme Heyeti, tüm talepleri reddetti. Davaya ilişkin nihai karar ise pazartesi günü açıklanacak.
22. duruşmanın sona ermesinin ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, tüm sanıklardan son sözlerini alıp, davayla ilgili nihai kararın pazartesi günü saat 09:00'da verileceğini söyledi.

Öte yandan Mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci ve hakimler kendi aralarında yaklaşık bir saat görüştükten sonra ilk kararlarını açıkladılar, tahliye talepleri reddedildiğini belirtirken, gerekçeli kararda "yeniden değerlendirilmesine" ifadesi kullandı ve Mahkemenin kararı yazılı olarak avukatlara bildirirken "red" ifadesiyle birlikte "yeniden değerlendirilmesine" ifadesini yan yana kullanması dikkatlerden kaçmadı.

- TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ!

-
Tutukluluk halleri ile ilgili verilecek kararın yarım saat içerisinde verilmesi bekleniyor.

-
Tutuklulukla ilgili karar yarım saat sonra, Pazartesi duruşma saat sabah 09:00'a alındı. Hakim; Karar duruşmasında son söz son dilektir.

Hakim: Tahliye ile ilgi de karar vereceğiz.

Hakim; Duruşmayı bitirmedik, Pazartesi devam edeceğiz
Tutukluku durumu ile ilgili karar bugün verilecek esas karar Pazartesi saat 09.00'da...
Bugün ara karar verilecek...

Hakim: Pazartesi son sözleri alıp nihai kararı açıklayacağız. İnanıyorum ki biz de hata yapmayız, iyi bir karar olur. Tahliyeye dair talepleri de şimdi ara kararda değerlendireceğiz. Durusmaya baslar baslamaz son sozleri alip hemen karar verecegiz.

Hakim; Emenike hariç tüm savunmalar alındı, bazı sanıklar gelmedi, zorunlu tutmadık. 93 sanık var uzun suruyor, ara vereceğiz, ara karar verecez. Sanıkların mütalaya karşı beyanları tamamlandı. Müdafiilerden de ek talep yok.

- Tayfur Havutçu: İtibarim zedelendi itibarimi geri istiyorum. Adalete güveniyorum beraatimi talep ediyorum, 231 kanuni hakkımı istiyorum. - Serdar Kulbilge: Ben İlhan abiyle sadece transfer görüşmesi yaptım.

- Bülent Uygun:
Taktikseldi. İsteklerimi yapmıyordu.

- Mahkeme Başkanı B.Uygun'a soruyor:
Sezer Eskişlehir-Fb maçında en çok koşan oyuncu ve iyi oynuyor. Niye çıkardın.

-Bülent Uygun:
"Eskisehir teknik direktörü iken bunla ilgili olanı hadi anlayayım ama Sivasla olani kabul edemem" Savunma için kürsüye gelen Ongan'a bir avukat 'seftali' deyince vücudu titremeye başladi. Kendini toparlamak için dışarı çıktı.

-Talat Emre Koçak:
"Aleyhe hususları kabul etmiyorum, beraat istiyorum, 231 talebim var"

- Hakim;
Mütalaaya ne diyosun? -nedir? -Cezalandırılmanı istiyor, -Hakketenmi kabul etmiyorum (gülüşmeler) şeftali tiki varmiş oynatıyorlar!!

- Zafer Tüzün:
Benim dosyada tapem yok ama buradayim,olayla ilgim yok

- Serdar Adalı:
Savunmamı tekrar ediyorum, 231 istemiyorum, kararı bekliyorum, onurumun iadesini talep ediyorum..

- Hasan Çetinkaya;
Mutalaada beraatim istenmişti buna katılıyor. Beraatimi talep ediyoum..

- Samet Güzel; Benim görevim tercümanlik. Şike ve teşvik eylemi içerisinde olmadım, şahitlik de yapmadım. Beraatimi istiyorum.

- Samet Güzel; Bana isnat edilen suç Wederson ile yönetici Ali Yıldırım görüşmesini organize etmem!

- Samet Güzel; İlk geldiğimde görev tanımımı söylemistim, ikincide de ama savcı cezalandırılmamı istemiş. Bir daha söyleyeyim görevim tercümanlik!

- Mecnun Odyakmaz;
Namusum ve şerefim size emanet. Bu dava benim icin var olup olmama davasıdır...

- Mecnun Odyakmaz;
Sivas-Fb maci öncesindeki otel görüntüleri emniyet tarafından saklandı, dosyaya konulmadı...

- Mecnun Odyakmaz;
Bu dava benim için var olma veya yok olma savaşıdır, 231'e muvafakatim yoktur! Polis müdürü dürüst olmak yetmez dürüst görünmekte lazım demişti, Bu şartlarda nasıl görüneyim? İtibarımın beraatini talep ediyorum! FB maçından önce otel görüntüleri niye dosyada yok anlamıyorum! Bilerek konmadığını düşünüyorum, konsa her şey açıkça ortaya çıkacaktı.Başımı öne eğdirecek hiçbir olayın içinde olmadım, dosyaya hakimsiniz. Bir kaç sey anlatmak istiyorum.

- Mecnun Odyakmaz;
Buca çok borçlu bir kulüptü, 4-0 yendik Buca'da. Bu mahkeme benim hayatımın mahkemesi, tüm hayatım yargılanıyor burada.

- Mecnun Otyakmaz:
Zeki mazlum tarafından bana yapılmış bir ahlaksız teklif olmadı. Sadece Mehmet Yıldız'ın söylediğini onunla paylaştım.

Mecnun Odyakmaz savunmasını veriyor.


- Hakim:
Doğru

- Halis:
Sizi devletin değil hukukun temsilcisi olarak görüyorum.

- M.Halis:
Ceza vermeyeceğinizi söylemiştiniz. (salonda kahkalar.)

- Hakim:
Yani farz-ı mahal ceza verdik. Kararı erteleyelim mi?

- M.Halis:
O ne demek.

- Hakim:
Erteleme istiyor musun.

- Mithat Halis:
Geldim, gördüm ve müsadenizle gitmek istiyorum... Sanıklar eski savunmalarını tekrarlıyor...

- İşcen:
Sivas-Fb maçına Trabzon teşvik girişimini önlemeyi önemsemedik. Kalede Korcan olunca.

- İşçen:
Korkuttuğum iddia edilen kişi hemen sonra benden araba için yardım istemiş, Allahtan bunun tapesini okudunuz.

- Hakim;
Hanım işi farklı!

- İbrahim İşçen:
Korkutucu güç olmama arkadaslarım güldü, sen 6'yi 1 geçe eve gidemezsin dediler, hanım korkusundan

- A. Kıratlı:
Fenerbahçe'den başka herşey benim için teferruattır. Beraatimi maçın son düdüğüyle beraber veriniz.

- Ali Kıratlı, hakkındaki iddiaları reddetti. Daha önceki savunmasını tekrar ediyor.

- Ali Kıratlı savunmasını Yapıyor. Heyete güveniyorum ama savcılara güvenmiyorum dedi

-
Duruşmanın öğleden sonraki bölümü savcı olmadan başladı. Mahkeme Başkanı sonradan farketti ve "Savcı bey çok sessiz, onu unutuyoruz, bekleyelim" diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Gülüşmeler yaşandı.

-
Günün erken saatlerinde başlayan duruşma için adalet sarayının dışında saat 12.00'ye kadar toplanan taraftarlar olmamıştı. Daha önceki duruşmalarda gün boyu destek vermek amacıyla adalet sarayının önünde bekleyen Fenerbahçeli taraftarlar bugün ise öğleden sonra gelmeye başladılar. Taraftarlar Fenerbahçe Bayrağı açtılar. Yaklaşık 30 kişilik gruba ilerleyen saatlerde ilavelerin olması bekleniyor...

-
Bu arada futbolcu İbrahim Akın, avukatı Hakkı Kurtuluş ile Çağlayan'a geldi. Akın, herhangi bir açıklamada bulunmadı.

-
"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davada Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, mütalaa karşı savunma yaptı.

-
Sivas-Fenerbahçe maçına ilişkin Zeki Mazlum ile yaptığım bir telefon görüşmesi dışında bir beyan olmadığını ifade eden Şener, "Mazlum ile kulüpten olan alacaklarına yönelik bir görüşme yaptık. Ayrıca benim dışımdaki üçüncü kişilerin bu maça ilişkin görüşmelerinde ne Sadri ne de Başkan kelimesi geçmemektedir. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

- 14:30
Duruşma tekrar başladı. Ali Kıratlı savunmasını yapıyor."Heyete güveniyorum ama savcılara güvenmiyorum" dedi

DURUŞMAYA SAAT  14.00'A KADAR ARA VERİLDİ.


-Ts av: Sivas maçına dair cezalandırma taleplerini reddediyoruz. 3. kişilerin kendi arasındaki konuşma Şener'i bağlamaz.

-Ts av: Gabric ile ilgili tapelere bakıldığında futbolcuyu isteyen Gökçek, Şener önermiyor.

-Sadri Şener ve Nevzat Şakar avukatı: Gabric meselesinde talep Melih Gökçekten gelmiştir, Sadri beyden değil.
-Aziz Yıldırımın vekili, "Tahkim bizi suçsuz bulmuştur" deyince İlhan E. avukatı, "Biz hiç bir kurumun kararını tanımıyoruz" dedi.

-Ts avukatı: Bizi örgütle suçlamak bizzat bundan yargılananlar için tehlikeli bir tavırdır.

-Sadri Şener Avukatı: Trabzonspor yöneticilerinin şike ve teşvik eylemlerinde bulunduğu iddiası karşısında yapılacak olan bellidir.

-Sadri Ş. vekili Mahmutoğlu; FB kulübü avukatı yeni bir husus ekledi. Örgütlü suçlulukla ilgili yeni tespit vicdanları sızlatmıştır.

MAHKEME BAŞKANINDAN 'CEP TELEFONU' YASAĞI

Öte yandan duruşmada bir avukatın telefonu çaldı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “ O çalan cep telefonu mu? Nasıl bir çalma o öyle. Avukat bey canlı yayın mı yapıyorsunuz?" dedi. Avukatın, “Telefon efendim. Nasıl canlı yayın yapalım?" yanıtına “Bilmem artık frekans falan olabilir" diye yanıt veren mahkeme başkanı, öğleden sonra duruşmalara cep telefonu sokulmaması talimatını verdi.


- Sadri Şener:
"Ankaragücü maçına ilişkin görüştüğümüz kişiler Fb'lidir. Hamdi Akın ve Melih Gökçek FB'lidir. Onlarla şike yapmam mümkün degil. Beraatimi istiyorum"

- TS AVUKATI:
Sivas maçına dair cezalandırma taleplerini reddediyoruz. 3. kisilerin kendi arasındaki konuşma Sadri Şener'i bağlamaz.

- Duruşmanın son 10 dakikasında Fenerbahçeli avukatlar, Fenerbahçe'nin şike yapmadığı konusunda görüşler bildiriyor. Bunuda TFF Kurul kararlarına dayandırıyorlar.

- FB'li avukatlar CAS mahkemesinin disiplin konusunda ki kararlarını okuyor. Avukatların burada vurgulamak istedikleri şey, "Disiplin düzenleyici merciye aittir"

- Hakim ile Avukat Şeref Dede arasında ufak bir tartışma çıktı. Şeref Dede, Fenerbahçe tahkimde beraat etmiştir" sözleri üzerine Hakim," Fenerbahçke avukatı değilsin" diye tepki göstedi.

- Ali Koç duruşmayı izlemeye geldi.

- Avukat Şeref Dede:
Trabzon çok güzeldir, Trabzonspor'da çok iyidir orada oturuyorum ama Trabzonspor veklinin sike söylemi doğru degildir.

- AY'in Trabzonlu avukatı: Ben de Trabzonda büyüdüm, ben de futbolu seviyorum. TS avukatlarının UEFA ile ilgili söyledikleri doğru değil.

-
Buca avukati: 8 haftada oynadığımız maçlarda hakemlerin hep en düşük puanları alması tesadüf mü? 2 maçtan birinde kırımızı kart yedik.

-
AY avukatı: TS avukatı UEFA'nin hakem ve gözlemci raporlarına bakmadığını söylüyor. UEFA'nin 2 kararı var aksi yönde.

11:28 Duruşma başladı.
Kulüpler birliği üeyerli duruşmaya alındı. Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve diğer başkanlara geçmiş olsun dilekleri söylenirken Sadri Şener'e söylememeleri dikkatlerden kaçmadı.

- Mahkemeye 5 dakika ara verildi.

- Buca Avukatı: "Sivasspor son maça rahat çıksın diye Bucaspor küme düşürülmüştür. Fenerbahçe son maçı kazanırsa Sivasspor'un düşme ihtimalı vardı. O maça kadar Bucaspor'u düşürmeyi garantilediler ve Fenerbahçe'nin işine yaradı."

-
Ali Riza Dizdar: "Tüm müdahil vekillerinin taleplerinin reddedilmesini istiyorum. "

- Şekip Mosturoğlu: En önde gelen faydası Şampiyonlar Ligidir.

- Hakim Mehmet Ekinci: Şekip bey Şampiyonlar Ligi diyip diyip duruyorsunuz. Şampiyonluğun tek faydası Şampiyonlar Ligi midir?

- Şekip Mosturoğlu, " Trabzonspor odaklı kelimesinin sahibi biz değiliz iddianemde var. Trabzonspor'un teşvik girişimini araştırma konusuda iddianamede var. UEFA'nın hakem ve gözlemci raporlarıyla şike kararı verdiğini çok iyi biliyorum. Trabzonspor gecen sene ŞL'ne katıldığı için büyük maddi kazanç elde etmiştir. Halbuki şampiyon olmadıgı için katılmaması gerekiyordu."

- TS avukatı Ali Çelik geçen duruşmada Zeki Mazlum hakkında sarf ettiği cümlelerden dolayı özür diledi.

- FB avukatı Trabzonspor hakkında tehdit, gruplaşma vs birçok olay var ama işlem yapan yok. Trabzonspor için ek iddianem oluşuturulmasını talep ediyoruz.


- Mecnnun Otyakmaz'ın avukatı," O telefon görüşmesini teşvik iddiası olarak kabul etmiyoruz"

- FB avukatları kendilerinin şike yaptığını bir köşeye atıp, kendilerini şike yaptı diye suçlayan Trabzonspor'un teşvik yaptığını iddia ediyor.

-FB Avukatları: Karabük-Fenerbahçe maçında şike yoktur, aksine Trabzonspor'un teşvik primi vardır.

- FB Avuktları kağıtlardan gözünü ayırmayarak okuyorlar. Savcıya göre Trabzonspor'un teşvik suçu sabittir. Sadri Şener, Nevzat Şakar, Mithat Halis, Sani Şener ve Hamdi Akın'ın cezalandırılmasını talep ediyoruz.

-
FB kulübü hakkında dava acılmamış olan Melih G. ve Hamdi Akın'ın cezalandırılmasını talep ediyor

- TS Avukatı Nusret Yılmaz:
Sahaya yansımadı yönündeki savunmalar kabul edilemez. Biz adalet ve temizlik istiyoruz. UEFA'nın kararına göre Fenerbahçe temize çıkmış gibi burada anlatılmasını kabul etmiyoruz. UEFA'nın henüz net bir kararı yok. Disiplin komitesi henüz kararını vermedi.

-
TS Avukatı Nusret Yılmaz: UEFA şike kararlarını gözlemci raporuyla almaz. Örneği dünyada yok. Trabzonspor geçmişten bugüne şerefiyle ayakta durmuştur. Trabzon geçmişten bugüne şereflice yaşamıştır. Başka kulüpler gibi sözde totemler ile yönetilmemiştir.

- O maçta Manisa'da Trabzon doğumlu bir oyuncu olmadiğini belirtti ve bir futbol kitabindan birkaç cümle okudu.

-
Manisaspor - Trabzonspor maçında Trabzonlu futbolcuların hatır şikesi yaptığına dair gönderme yapan Fenerbahçeli avukata Nusret Yılmaz'dan sert cevap geldi.

- Ali Koç karar duruşmasında yok.

- Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz konuşuyor

-
Trabzonsporlu eski futbolcularda mahkeme salonunda. Bali, " Hüseyin Tok ve Necati'de duruşmaya katıldı"

-
Şuan Başkan Sadri Şener'in yanındayım.
Salona yine sığılmıyacak, merak etmeyin Sadri başkan ve Nevzat Şakar'ın yanında her zamankinden daha fazlayız.

"BİR AKSİLİK OLMAZSA..."

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin yargılamayı yapan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, 21. duruşmada "Bir aksilik olmazsa Cuma günü karar vermeyi planlıyoruz" dedi.

Cuma günü yapılacak olan duruşmada karar çıkabileceğini, aksi durumda Pazartesi'ye tarih vereceğini söyleyen Ekinci "O gün, geriye kalan sanıkların savunmalarını alacağız. Müdahillerin diyeceklerini soracağız. Sonra sanıkların son sözlerini alacağız. Bir aksilik olmazsa Cuma günü karar vermeyi planlıyoruz. O gün biraz uzun sürebilir duruşma. Olmazsa, Pazartesi gününe de duruşma tarihi verebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

KİM NEYLE SUÇLANIYOR?

Şike iddianamesinde eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker bir numaralı sanık olarak yer alıyor. İddianamede iki numaralı sanık ise Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım.

Olgun Peker ile Aziz Yıldırım örgüt liderliği ile suçlanıyor. İddianamede 26 ayrı futbolcunun menajerlik şirketi bulunduğu ifade ediliyor. 401 sayfalık iddianame iki bölümden oluşuyor. İlk bölümde Olgun Peker liderliğindeki suç örgütü ve Türk futboluna ilişkin bilgiler yer alıyor. İkinci bölüm 148. sayfadan sonra başlıyor. Burada da Aziz Yıldırım'ın başında olduğu çeteden bahsediliyor.

Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe maçlarını yöneten hakemlerin sarı-lacivertli takım aleyhine karar vermemesi için girişimlerde bulunduğu, bazı müsabakalar için hakem atamalarına müdahale ettiği ve bu örgütün Olgun Peker yönetimindeki suç örgütüyle işbirliği içinde olduğu belirtiliyor.

İddianamede Olgun Peker ve Aziz Yıldırım'ın ardından üçüncü örgüt liderinden bahsediliyor. Bu kişinin ismi de Hakan Karaahmet.